BREIN har ikke hittil hatt stor interesse av å gå etter "vanlige" pirater.
BREIN har ikke hittil hatt stor interesse av å gå etter "vanlige" pirater.

Annonse


– Simpelt argument for å ikke gå etter små-pirater

Den nederlandske antipirat-gruppen BREIN jobber som aldri før med å samle inn opplysninger om BitTorrent-pirater som senere brukes for å gå etter de mest aktive i miljøene det gjelder. For nå så slipper de minste aktive aktørene å havne på radaren, og forklaringen er ganske enkel.

Lagt ned mange sider

BREIN er kanskje den mest kjente i bransjen for virksomheten deres som går ut på anti-piratvirksomhet, med støttespillere i både Hollywood og andre habile industrier med tungt kapital i ryggen. I tillegg til å aktivt stenge ned nettsteder for piratvirksomhet de siste to tiårene, så har de den siste tiden lagt ned en innsats for å gå etter BitTorrent-brukere.

I korte trekk bruker den nederlandske antipiratkjempen egen programvare for å automatiske samle inn IP-adresser tilhørende såkalte “seeders”. Materialet peker på den måten ut tusenvis av aktører som i hver sin grad er pirater, enten de aktivt bidrar i miljøet eller bare tar en svipptur innom en sjelden gang.

Går etter de største

Det er fantasien som setter grenser for hva BREIN kan gjøre med disse opplysningene, men deres praksis setter grensen ved “vanlige” pirater, vanlige folk som ikke like hyppig som de verste. Istedet for å gå etter disse, prioriterer gruppen de som strukturelt “seeder” innhold og som nesten har et fast mønster på pirataktivitetene sine.

Annonse


Beslutningen om å ikke straffeforfølge de mindre aktørene ble brakt opp av BREIN-sjefen Tim Kuik.

Støttes ikke av rettighetseierne

Kuik forklarte i en podcast at det er flere faktorer som har resultert i beslutningen, men at man i stor grad har latt seg påvirke av ønskene til flere sentrale rettighetsinnehavere, hvor flere av disse ikke ønsket at man skulle sette midler inn i kampen mot de små aktørene.

BREIN-sjefen er enig med synet som beskrevet over, og gir uttrykk for at det alltid har vist seg mest effektivt å gå etter de største tilbyderne.

Kilde:
TorrentFreak

Annonse