DuckDuckGo fikk en enorm vekst etter Snowden-avsløringene i 2013.
DuckDuckGo fikk en enorm vekst etter Snowden-avsløringene i 2013.

Annonse


DuckDuckGo inngår samarbeid med Apple

DuckDuckGo markedsfører seg selv som «nettleseren som ikke sporer deg». Tidligere har vi blant annet skrevet om hvordan nettleseren kan stoppe Google og Facebooks omfattende sporing av deg.

Nå melder selskapet at de har inngått et samarbeid med Apple. Helt konkret dreier det seg implementering av selskapets karttjeneste.

Når du leter etter en adresse eller veibeskrivelse via DuckDuckGos søkemotor, er det nå Maps-plattformen som viser deg veien.  Dette gjelder både for skrivebordsutgaven og på mobil.

DuckDuckGo sier at søkemotoren nå vil ha «forbedret adressesøk, flere visuelle funksjoner, forbedret satellitt-bilder og kontinuerlig oppdaterte kart».

Annonse


Benytter MapKit

Søkemotoren benytter seg av Apples MapKit JS, et verktøy Apple annonserte under Worldwide Developers Conference i fjor. Dette lar utviklere implementere selskapets karttjeneste i apper og nettsider.

Hvilke vilkår avtalen er basert på vites ikke. Det er konfidensielt, ifølge DuckDuckGo.

– Vi er glade for å jobbe tett med Apple for å sette en ny standard for tillitt på internett. Vi håper du vil like denne oppdateringen, skriver søkemotoren i et blogginnlegg.

 

Kilde:
Spread Privacy

Annonse