Power solgte Switch-kontroller som ble ubrukelig etter oppdatering - fortsatte salget i mange måneder før vi tok kontakt
Denne håndkontrolleren for Switch fungerer ikke lenger, ifølge kunder.

Annonse


Power solgte Switch-kontroller som ble ubrukelig etter oppdatering – fortsatte salget i mange måneder før vi tok kontakt

Når du kjøper en håndkontroller for en konsoll, forventer du at den skal fungere ut av boksen. Men hva om produktet du nettopp kjøpte nekter å fungere?

Fungerer ikke med Nintendos konsoll

ITavisen mottok tips om en Switch-kontroller som ble solgt i norske Power-butikker, men som faktisk ikke fungerer med Nintendo-konsollen. Produktet det er snakk om, er «Dacota Gaming Nintendo Switch Pro Wired», som Power solgte for 200 kroner.

Dette er en kablet kontroller i en meget rimelig prisklasse, men hva hjelper det hvis den ikke fungerer?

Vår leser forteller at kontrolleren ble ubrukelig etter en fastvare-oppdatering til Nintendo-maskinen i mars 2018.

Det merkverdige er at Power likevel fortsatte å selge den hele ni måneder etter den sluttet å fungere. På produktets side hos Power.no har flere brukere rapportert om problemet.

Annonse


Bekrefter problemer

Vi tok kontakt med Power for å høre hva som har skjedd her:

– Det har vært utfordringer med “Dacota Gaming Nintento Switch Controller” etter at Nintendo kom med en oppdatering i mars 2018. Samtidig er det fortsatt mulighet til å bruke disse ved å oppdatere fastvaren til kontrolleren – den vil da fungere som normalt, forklarte Lars Hoel, salgssjef i Power, til ITavisen første gang vi snakket med ham. 

Han fortalte oss at produktet leveres med en bruksanvisning for hvordan man kan gjøre dette, og at butikken har hjulpet kunder som har henvendt seg til dem.

Borte fra nettbutikken

Vår tipser hevder det ikke fulgte med en slik bruksanvisning, og mener det i så fall burde vært opplyst bedre hvordan dette gjøres.

Hoel sier at kunder som har ønsket å heve kjøpet, «selvsagt har fått returnert produktet og pengene tilbake».

Like etter at ITavisen tok kontakt med Power, forsvant produktet fra nettbutikken, både i Norge, Sverige og Danmark.

Vi spurte hvorfor.

– Vi har tatt den bort for å kontrollere en gang til. De blir lagt opp (på nettbutikken) igjen straks vi har gjennomført tester, sier Hoel.

Har du erfaring med denne kontrolleren? Vi vil gjerne høre fra deg.

Annonse