Denne skjermen er et lite hyggelig syn.
Denne skjermen er et lite hyggelig syn.

Annonse


Ikke betal kriminelle som har kryptert filene dine! Dette programmet gjør det gratis

Løsepengevirus blir et stadig mer aktuelt tema å snakke om. Flere, inkludert mange nordmenn, har opplevd å bli rammet slike virus, som forsøker å presse deg for penger.

De låser gjerne filene dine, og krever at du betaler dem penger for å få tilbake tilgangen, ofte gjennom Bitcoin-transaksjoner .

Sikkerhetseksperter råder folk til å aldri betale utpresserne, selv om den håpløse situasjonen kan friste mange til å gjøre det.

Lagde dekrypteringsprogram

FilesLocker 2.0 er en ondsinnet programvare sin tukler med filene. Den endrer filene slik at de ender på [[email protected]], og gjør dem utilgjengelig for deg

Annonse


29. desember ble det lansert en såkalt master RSA-nøkkel som kan dekryptere FilesLocker, både versjon 1 og 2.

Michael Gillespie benyttet muligheten til å lansere et program som gjør at hvermannsen kan få tilbake filene sine uten kostnad.

Slik låser du opp filene dine

1: Først må du finne notatet som følger med FilesLocker-viruset – på innsiden av notatet finnes nemlig en kryptert dekrypteringskode som trengs (notatet har navn som #DECRYPT MY FILES#.TXT, #解密我的文件#.TXT, or #РАСШИФРОВЫВАТЬ МОИ ФАЙЛЫ#.TXT).

2: Deretter må du laste ned FilesLockerDecryptor. Det kan du gjøre her.

3: Åpne programmet og klikk på «Settings» — > «Load Ransom Note».

4: Velg notatet du fant,

5: Når notatet er lastet inn, må du velge disken du ønsker å dekryptere (den som er låst), f. eks C:\. Klikk deretter på «Decrypt»-knappen.

Når prosessen er ferdig, kan du endelig bruke maskinen din som normalt igjen. I hvert fall hvis alt går som planlagt.

 

Kilde:
Bleeping Computer

Annonse