Hackere kan bruke USB-porten for å utføre angrep.
Hackere kan bruke USB-porten for å utføre angrep.

Annonse


Nå blir det sikrere å bruke USB-C

USB Implementers Forum (USB-IF), har akkurat lansert det de kaller USB-C Authentication Program.

Dette er en valgfri sikkerhetsprotokoll som kan gjøre det mindre risikabelt å plugge inn USB C-enheter.

Hackere har i flere tilfeller klart å overta dingser ved å modifisere USB-enheter, enten i fastvaren eller på maskinvaren.

Må godkjennes

Den nye programmet fra USB-IF lar produsenter sette opp en ekstra beskyttelsesmekanisme ved å kreve at USB-enheten autentiseres – det være seg en kabel, lader eller andre enheter.

Annonse


Ingen strøm eller data vil overføres før denne godkjenningen er gjennomført, noe som skjer automatisk når enheten kobles til.

– USB-IF er glad for å kunne lansere dette programmet. Det gir produsentene fleksibilitet til å implementere et sikkerhetsrammeverk som passer deres spesifikke produktkrav, sier USB IF-presidenten Jeff Ravencraft.

Oppdager dårlige ladere

Det nye programmet kan også vise seg å bli nyttig for å bekjempe dårlige USB-ladere som trekker mer strøm enn nødvendig, da de ikke vil passere prosessen med autentisering.

Selv om USB-A fortsatt er langt mer vanlig enn USB-C, er sistnevnte på full fart inn i markedet. Desto viktigere blir det at flere sikkerhetstiltak gjøres for å forhindre spredning av ondsinnet programvare.

Kanskje er dette et steg i riktig retning.

 

Kilde:
Businesswire

Annonse


Annonse


Annonse