Salget av iPhone XR har gått dårligere enn forventet, noe som gjør at flere analytikere justerer sine salgsestimater for dette kvartalet.
Salget av iPhone XR har gått dårligere enn forventet, noe som gjør at flere analytikere justerer sine salgsestimater for dette kvartalet.

Annonse


iPhone-salget går som sirup

Selskapet lanserte flere nye iPhone-modeller i høst, men det som skulle være de nye flaggskipene, selger langt dårligere enn forventet.

Da børsen stengte fredag hadde Apple falt til sin laveste verdi siden april i år. Aksjeprisen stupte med 2,9 prosent.

Eksperten som «alltid» har rett, spår svakt salg

Apple-analytikeren Ming-Chi Kuo var blant dem som reduserte sitt salgsestimat av iPhone i forkant av dette.

Kuo jobber for selskapet TF International Securities, og har nære kilder fra produsenter av deler til iPhone. Analytikeren er dermed en person som kan ha innvirkning på aksjene til Apple.

Annonse


Han tror det vil selges 20 prosent færre iPhone-enheter enn forventet dette kvartalet – det vil si mellom 38-42 millioner.

Han trodde opprinnelig Apple vil selge unna 47-52 millioner enheter i kvartalet.

Rapporterer ikke salgstall

I november ga Apple beskjed om at de vil slutte å rapportere salgstallene kvartalsvis, noe mange mistenkte å være fordi iPhone-salget gikk dårligere enn forespeilet.

Kuo trekker spesielt frem salget av iPhone XR som svakt. Dette var en modell mange analytikere hadde stor på, på grunn av prisklassen den befant seg i.

Trend i markedet

Apple er imidlertid ikke alene om å oppleve svakere salgstall en tidligere år – dette er en generell trend i et marked som virker å være mettet på de nyeste modellene.

Kanskje er det 5G som skal til for å lokke kunder over til nye modeller? Ikke vet vi, men Apple har i hvert fall ikke truffet blink  i år.

 

Kilde:
Bloomberg

Annonse


Annonse


Annonse