Annonse


Er dette spikeren i kista for jailbreaking av iOS?

En følelse av nostalgi traff meg da nyheten ble sluppet fredag kveld. Skaperen av Cydia, appbutikken for jailbreakede iOS-enheter, skal stenges for godt.

Cydia har i mange år latt brukere gjøre mer med iOS enn det Apple tillater «out of the box». Det er likevel ingen hemmelighet at jailbreaking har vært et mindre aktuelt tema de siste årene.

Apple har selv implementert mye av funksjonaliteten som gjorde jailbreaking attraktivt i utgangspunktet.

Likevel vil Cydia stå igjen som en bauta i jailbreak-miljøet.

Annonse


Tapsprosjekt

Skaperen av Cydia, Jay Saurik, kunngjorde stengingen av Cydia på Reddit. Der forklarer han at butikken ikke lenger er økonomisk bærekraftig for ham – i en lengre periode har det vært et tapsprosjekt som koster ham flere tusen dollar i måneden.

I tillegg ble det nylig oppdaget en kritisk feil i butikken, som gjorde at brukernes sikkerhet stod i fare.

«Sannheten er at jeg har ønsket å stenge Cydia Store helt og holdent før slutten av året. Tjenesten gjør at jeg taper penger og det er ikke noe jeg lenger har lidenskap for å opprettholde», skriver Saurik på Reddit.

– En god avgjørelse

Flere prominente jailbreak-utviklere støtter avgjørelsen, blant dem Andy Wiik. I etterkant av sikkerhetsfeilen som ble oppdaget, oppfordret han brukere til å fjerne PayPal-informasjon fra sine kontoer.

Overfor AppleInsider uttaler han følgende etter nyheten om at Cydia stenger dørene for godt.

– Jeg mener han har tatt en god avgjørelse for hans egen helse, sier Andy Wiik.

Han tror likevel at miljøet vil fortsette å leve.

Det vil ikke lenger være mulig å kjøpe noe gjennom Cydia, selv om Cydia i seg selv vil være tilgjengelig. Du skal fortsatt kunne laste ned innhold du tidligere har kjøpt. Du skal også kunne kjøpe ting gjennom tredjeparter.

Hva synes du om at Cydia tar kvelden?

 

Kilde:
Appleinsider

Annonse


Annonse


Annonse