Apple fjernet en krigssimulator fordi Taliban var representert som hovedfienden.

Annonse


Taliban er grunnen til at dette spillet fjernes fra App Store

Apple fjernet krigssimulatoren Afghanistan ’11 fra App Store med begrunnelse i at spillet bruker «en spesifikk person eller en ekte enhet» som fiende.

Læring fremfor spill

Det lille spillutviklerselskapet Slitherine spesialiserer seg i krigssimuleringsspill der det store fokusområdet er læring fremfor spillbarheten i seg selv. I dette tilfellet simuleres den amerikanske krigføringen i Afghanistan der utvikleren bedyrer at de har brukt historiske handlinger som faktisk har funnet sted.

Endret hovedfokus

Polygon har vært i kontakt med utviklerne som forteller at Afghanistan ’11 med stor sannsynlighet er det eneste krigsspillet der det ikke er spillets hovedfokus å drepe fiender, men heller påfører spillerne et hovedfokus som dreier seg om å hjelpe den sivile afghanske befolkningen samt overtale lokale ledere til å støtte det amerikanske militæret fremfor styrker fra Taliban.

Drap gir ingen progresjon i spillet, heller bør man eksempelvis bygge vannressurser og kartlegge minefelt for å vinne ulike scenarier. Målet med spillet er å bygge oppe myndighetene igjen og gjøre dem selvstendige nok til at de amerikanske styrkene kan dra hjem.

Annonse


Overfor Polygon gir Slitherine uttrykk for at de særlig stusser på at spillet ble fjernet et helt år etter lansering, men det er fremdeles uvisst om de tar opp kampen mot Apple for å få inn spillet på nytt.

Kilde:
9to5Mac

Annonse


Annonse


Annonse