Google Allo-servere er oppe til mars 2019 før de stenger tjenesten helt.

Annonse


Slik vil Google at kommunikasjonen din skal foregå

Ryktene har svirret den siste tiden om hvorvidt Google planlegger å gå vekk fra Hangouts og meldingstjenesten Google Allo. I dag skriver selskapet i et blogginnlegg at dette stemmer, med en veiplan for tiden fremover. I hovedsak dreier det seg om en strategi for å tilby en enklere og mer effektiv kommunikasjonsopplevelse.

Stenger mars neste år

Google meldte allerede i april at de tok en foreløpig stans i ressursene som ble allokert til tjenesten, og i dag kommer rapporten om at de skal stenge ned Google Allo helt. Dette trer i kraft fra mars 2019. I innlegget skriver selskapet instrukser på hvordan man kan eksportere eksisterende samtaler fra applikasjonen.

Teknologigiganten skriver at fokuset nå er å forbedre SMS-tjenestene i seg selv gjennom melding-applikasjonen, den standardiserte RCS-klienten tilhørende Android. Blant annet nevnes det at utviklingen av Allo som hittil har gitt dem mye kunnskap og som overføres til den standardiserte applikasjonen som har blitt mye bedre takket være Allo.

Ny retning for Hangouts

For Hangouts gjelder det å gå videre med planene om å sende tjenesten i to retninger: Hangouts Chat og Meet hvor begge først og fremst er rettet mot brukere i profesjonelle sammenhenger, møter og lignende. Google skriver at de har opplevd stor vekst i bruken av programmene fra G Suite-kunder der de nå kan organisere møter med opptil 100 deltakere. For øvrige Hangouts-brukere blir Meet og Chat tilgjengelig en gang i fremtiden.

Kilde:
Google

Annonse


Annonse


Annonse