Google ser ikke bort fra at de stenger nyhetsappen dersom EU går gjennom med lovforslaget som omhandler den såkalte lenkeskatten.

Annonse


Vurderer å stenge Google News i Europa

Et nytt lovforslag fra EU om digital opphavsrett skremmer både forbrukere og selskaper fordi det introduserer et gebyr som de fleste mellomstore og store selskaper må betale dersom de siterer selv de minste lille utdragene av en større artikkel. Google vurderer nå å stenge appen i Europa dersom man ikke får på plass en endring til lovforslaget, ettersom News-appen deres i stor grad dreier seg om å samle lenker med innhold fra ulike kilder.

Stengte i Spania

I et intervju med The Guardian er Google-toppen Richard Gingras irritert over den såkalte “lenkeskatten” som ble introdusert tidligere i år og sier at det ikke er ønskelig å stenge tjenester på denne måten.

Et eksempel så vi da spanske myndigheter innførte en tilsvarende lov med intensjon om å ivareta rettighetene til tradisjonelle nyhetsmedier – den tiden så Google seg nødt til å stenge News-applikasjonen.

Ber om endringer

Gingras forteller at Google ønsker å jobbe med interessenter og at de ikke foretar seg noe før det endelige lovforslaget er på plass, og at Google håper EU-parlamentet fører endringer i loven som omhandler den såkalte “lenkeskatten”.

Annonse


Både Google og andre store teknologiselskaper har gitt klart uttrykk overfor EU-parlamentet at de ikke bør innføre loven med slik formulering, så det gjenstår å se hva de begge parter foretar seg i tiden som kommer.

Kilde:
Wccftech

Annonse


Annonse


Annonse