Det er ikke garantert at Telenor lanserer dette produktet: mobilt bredbånd med fastpris
Bor du et sted i landet der det er umulig å få til kablet nett er redningen ofte mobilen. Telenor ser muligheten, og kommer kanskje til å tilby mobilt bredbånd med fastpris og 500GB månedskvote.

Annonse


Dette må du vite om produktet Telenor kanskje lanserer neste år: bredbånd med fastpris

Telenor tester for tiden mobilt bredbånd for de som sliter med å få tilgang til kablet nett.

Oppdatert, 5. november, 2018:

Telenor kan nå avsløre enda litt mer om hvordan løsningen fungerer, det er nemlig ikke lagt opp til at mobilen skal være modem:

“Kunder må ha fastmontert antenne på husveggen med en tilhørende ruter for å bruke fast mobilt bredbånd. Kundene får utstyret av oss og det er en komplett erstatningspakke for DSL,” forklarer Telenor til oss, og legger til:

Annonse


“noen av de første har nå fått muligheten til å ta i bruk løsningen hvor DSL har blitt lagt ned.”.

Telenor sier de  vurderer “løpende kriterier som stabilitet og kvalitet på løsningen, kundetilfredshet og at mobilnettet lokalt takler belastningen”, i forhold til om produktet vil bli lansert år”.

“Alle deler av landet er aktuelle, både i distriktene og tettbygde strøk.”

30 og 60Mbit

Derfor har produktet en høy datakvote på 500GB i måneden.

Hastigheten er også kjappere enn hva de fleste av oss var vant til på mobilene for noen år tilbake: 30Mbit (699 kroner) og 60Mbit (999 kroner), men det er innlysende: dette er langt dyrere og tregere enn kablet nett.

Til oss forklarer Telenor at:

“Vi er i fase der vi moderniserer mye av infrastrukturen ved å avvikle deler av det gamle kobbernettet og flytte disse kundene over på bedre og mer fremtidsrettet teknologi, som hovedregel fiber eller mobilnettet. Det er avgjørende å fornye tjenestetilbudet for at kundene skal ha pålitelig, moderne og driftssikker teknologi i fremtiden.”

Skal evaluere hvordan det gikk

Og videre at de evaluerer om dette blir et fast produkt eller ikke, på tampen av året:

“Fast mobilt bredbånd er et erstatningsprodukt tiltenkt de som mister bredbånd via kobbernettet. Vi bil evaluere prøveprosjektet på slutten av året for å bestemme videre vei.”

Telenor tilbyr fra før av mobilt bredbånd, men som er tiltenkt hytte-situasjoner og lignende der også kvotene er lavere, fra 5GB til maks 200GB. “eoretisk hastighet opptil 300 Mbit/s, forventet opptil 100 Mbit/s.”

Annonse


Annonse


Annonse