Hopp til navigasjon Hopp til innhold
En feil i iOS 12.1 gjør slik at man kan se på kontaktdetaljer uten passord. (Ill.: Youtube/Videosdebarraquito)

Feil i iOS 12.1 gir tilgang til kontakter

Ikke første gang for Apple.

Det har i noen dager vært mulig å laste ned iOS 12.1 til iOS-enheter, og det er allerede noen som har funnet en måte å få tilgang uten å taste telefonens kode.

Får tilgang til kontaktinformasjon

Feilen som er oppdaget gir tilgang til all kontaktinformasjon som er å finne på telefonen, og går ut på at man gjør et FaceTime-anrop og bruker den nye gruppefunksjonen til å få uhindret tilgang til kontakter og deres info.

Ikke første gang

Det er faktisk langt fra første gang man opplever en feil av denne typen på iPhone – de dukker regelmessig opp etter større oppdateringer, og gir som regel tilgang til det som kan være sensitiv informasjon uten at man trenger å taste inn riktig kode. I 2013 var den en lignende feil som ga uvedkommende tilgang til kontakter, anropsliste og bilder i iOS 6.1, og tilsvarende i iOS 7.

Stikkord: Apple, bug, feil, ios 12.1, iphone, kontakter