Ifølge rykter er Facebook ute etter å kjøpe opp et stort selskap som driver cybersikkerhet.

Annonse


Facebook-oppkjøp skal gi bedre cybersikkerhet

Det ene sikkerhetsbruddet etter det andre kaller for ekstraordinære tiltak, og nå skal Facebook ifølge kilder være ute etter å gjøre et stort oppkjøp for å gjøre noe med saken.

Flere kandidater

Engadget gjengir detaljer som nettstedet The Information har fått tak i fra ikke-navngitte kilder, der det fremgår at Facebook skal være ute i markedet for et selskap som driver med cybersikkerhet. Selskapet skal så etter planen integreres i Facebook sine avdelinger ellers, og blant annet implementere tiltak for bedre signalisering ved eventuelle angrep samt bedre individuell beskyttelse på den enkelte bruker.

Informasjonen skal visstnok peke i retning av at det sosiale mediet er ute etter å gjennomføre et gigantoppkjøp av en anerkjent selskap som har fokus på sikkerhet. Det er ikke oppgitt navn på potensielle kandidater, men kilden opplyser om at Facebook har lagt inn bud på flere av disse kandidatene, og at en annonsering kan komme før nyttår.

For sikkerhet eller omdømme?

Det stilles naturlig nok spørsmål ved oppkjøp som foregår på denne måten, at et selskap så stort som Facebook etter en rekke skandaler ser seg nødt til å oppgradere sikkerhetsnettet for brukerne sine.

Annonse


Det gjenstår altså å se hvorvidt et eventuelt oppkjøp klassifiseres som et genuint trekk fra selskapet for å kunne ivareta brukernes sikkerhet, eller om selskapet foretar seg dette i et desperat forsøk på å redde omdømmet sitt som kan sies å ha blitt svekket den siste perioden. Det kan også være begge.

Kilde:
Engadget

Annonse