Nå kan du gjøre om Internett bruk til fjernvarme

Annonse


Servere skal varme opp Oslo: snart kan du gjøre om Internett-bruk til fjernvarme

Har du tenkt på at nett-bruken din kan gjøres om til oppvarming av leiligheter og kontorer? Trolig ikke, men på Ulven i Oslo bygges det nå iherdig for å få dette til. Her legges det blant annet rør i bakken, som skal kobles til fjernvarme-nettverket i Oslo.

Men fjernvarmen, som skal transporteres i disse rørene, kommer ikke fra avfall. Det vil utelukkende komme fra nettbruk. Dermed kan de fleste som bruker Internett mye, ha en god grunn til å se mye film, serier eller spille spill gi fjernvarme til de som trenger dette i Oslo om vinteren.

Eksternt datarom vil gi fjernvarme

I første omgang så er det over 5000 boliger på Ulven i Oslo som vil få fjernvarmen, for her er det bygget et helt nytt datasenter der flere tusen harddisker er samlet i samme datasenter. Disse harddiskene har alltid sittet i enorme servere, som produserer mye varme.

Det er denne varmen som DigiPlex Norge nå snart skal utvinne.

Annonse


I dag blir serverne kjølt ned og overskuddsvarmen blir sendt rett ut i lufta, men dette er det snart slutt på, for nå skal varmen transporteres gjennom rør som igjen inneholder kokvarmt vann – dette vannet vil gi varme til alle leiligheter og bedrifter som er knyttet opp mot det nye fjernvarme nettet til DigiPlex.

Nå i høst så bygges dette ut på en slik måte at fjernvarmen fra serverne vil nå ut til Ulven-området aller først og senere til Fortum i Oslo sentrum slik at flere områder vil bli dekket i nær framtid.

Mellom Pilestredet og Rosenborggata i Oslo bygges det nå isolerte stålrør, som skal kunne frakte vann som holder koketemperatur.

 

Kilde:
KlimaOslo

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse