Derfor kommer det ikke et "Minecraft 2".
Minecraft: Dungeons er en utvidelse av blokkeuniverset.

Annonse


Derfor kommer det ikke et “Minecraft 2”

“Minecraft” er blitt en stor suksess for Microsoft siden oppkjøpet i 2014 og er et av de mest populære spillet gjennom tidende. “Minecraft” har over 90 millioner månedlige spillere og har solgt 150 millioner kopier.

– Det gir ikke mening

Så hva er fremtidsplanene til Microsoft? Kommer det en oppfølger? Det kommer neppe til å skje. Overfor Business Insider sier “Minecraft”-sjef Helen Chian at det ikke gir noe mening å lansere en oppfølger.

– Gitt fellesskapet føler jeg at det ikke gir mening for “Minecraft”. Det er noe som alltid fragmenterer felleskapet, sier hun til Business.

Jens Bergentsen, kreativ sjef i Mojang, er enig med Chiang:

Annonse


– Jeg tror ikke det er et behov for “Minecraft 2”. Du kan lage et “Minecraft 2”-spill i “Minecraft”, sier han til nyhetsmediet.

Dette er deler av årsaken til at det første “Minecraft”-spillet (Story Mode ble utviklet av Telltale Games) ikke er en toer, men i stedet er en annen type spill.

 

“Minecraft: Dungeons”

Det heter “Minecraft: Dungeons” og utvikles av en gruppe i Mojang, det svenske selskapet bak originalspillet. Ved første øyekast er “Dungeons” gjenkjennelig “Minecraft”, men spillet (som beskrives som en “dungeon crawler” eller grotteutforsker) mangler det viktigste aspektet ved originalen: nemlig graving.

– Jeg vil kalle det en destillert versjon av “Minecraft” ved at vi ønsket å fokusere på å gjøre grotteutforsker-delen så bra som mulig, forklarer Bergentsen, overfor Business Insider.

Han fortsetter:

– Å bygge det spillet er noe vi alltid har snakket om, men vi var bekymret for at de ville distrahere oss fra hva spillet faktisk handlet om. Så “Minecraft: Dungeons” er et eventyrspill med en historie.

Spillet forventes i 2019.

Er du enig med Microsoft om at det ikke er behov for en oppfølger til “Minecraft”?

 

Kilde:
Business Insider

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse