Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Minecraft: Dungeons er en utvidelse av blokkeuniverset. (Ill.: Microsoft Studios)

Derfor kommer det ikke et «Minecraft 2»

Spill: I stedet satser Microsoft å utvide universet med andre spill.

«Minecraft» er blitt en stor suksess for Microsoft siden oppkjøpet i 2014 og er et av de mest populære spillet gjennom tidende. «Minecraft» har over 90 millioner månedlige spillere og har solgt 150 millioner kopier.

– Det gir ikke mening

Så hva er fremtidsplanene til Microsoft? Kommer det en oppfølger? Det kommer neppe til å skje. Overfor Business Insider sier «Minecraft»-sjef Helen Chian at det ikke gir noe mening å lansere en oppfølger.

– Gitt fellesskapet føler jeg at det ikke gir mening for «Minecraft». Det er noe som alltid fragmenterer felleskapet, sier hun til Business.

Jens Bergentsen, kreativ sjef i Mojang, er enig med Chiang:

– Jeg tror ikke det er et behov for «Minecraft 2». Du kan lage et «Minecraft 2»-spill i «Minecraft», sier han til nyhetsmediet.

Dette er deler av årsaken til at det første «Minecraft»-spillet (Story Mode ble utviklet av Telltale Games) ikke er en toer, men i stedet er en annen type spill.

 

«Minecraft: Dungeons»

Det heter «Minecraft: Dungeons» og utvikles av en gruppe i Mojang, det svenske selskapet bak originalspillet. Ved første øyekast er «Dungeons» gjenkjennelig «Minecraft», men spillet (som beskrives som en «dungeon crawler» eller grotteutforsker) mangler det viktigste aspektet ved originalen: nemlig graving.

– Jeg vil kalle det en destillert versjon av «Minecraft» ved at vi ønsket å fokusere på å gjøre grotteutforsker-delen så bra som mulig, forklarer Bergentsen, overfor Business Insider.

Han fortsetter:

– Å bygge det spillet er noe vi alltid har snakket om, men vi var bekymret for at de ville distrahere oss fra hva spillet faktisk handlet om. Så «Minecraft: Dungeons» er et eventyrspill med en historie.

Spillet forventes i 2019.

Er du enig med Microsoft om at det ikke er behov for en oppfølger til «Minecraft»?

 

Kilde:
Business Insider

Stikkord: Microsoft, minecraft, Spill