Apple-produkter rammes ikke av ny Trump-toll.
Apple Watch slipper unna de nye straffetollene.

Annonse


Apple-produkter rammes ikke av ny Trump-toll

Nyhetsmediet Bloomberg melder at Apple og andre teknologiselskaper slipper unna en ny straffetoll ilagt av Trump-administrasjonen på import av kinesiske varer.

Selskaper som Apple og Fitbit rammes ikke

Den nye tollen, som er den siste i rekken med kinesiske produkter til en verdi av 200 milliarder dollar som rammes, inkluderer ikke produkter som smartklokker og aktivitetsbånd. Bloomberg skriver at Apples navn, samt selskaper som Fitbit, ikke er å finne på listen.

Det betyr at produkter som Apple Watch og Fitbit Ionic ikke ilegges ekstra toll, i tillegg til AirPods.

Apple-sjefen møtte Trump

Ifølge rapportene har Apple-sjef Tim Cook aktivt bedrevet lobbyvirksomhet for å hindre at selskapets produkter ilegges straffetoll. Blant annet skal han i august ha møtt Donald Trump og hans kona Melania Trump ved presidentens golfklubb i New Jersey.

Annonse


Under middagen skal Cook informert Trump at straffetoller mot produkter produsert i Kina, vil ramme amerikanske selskaper hardt. Økonomisk rådgiver Larry Kudlow ved Det hvite hus sa mandag at administrasjonen ofte har kontakt med Cook og at de tar ham seriøst.

– Vi har snakket med herr Cook flere ganger. Han er en virkelig smart fyr. Han har gitt oss flere gode råd, sa Kudlow i Economic Club i går.

 

Kilde:
Bloomberg

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse