Nå er Amazon, som Apple, verdt 1 billion dollar
Jeff Bezos grunnla Amazon sommeren 1994. Nå er selskapet det andre, etter Apple, som har klart å skape en markedsverdi på 1 billion dollar.

Annonse


Nå er Amazon, som Apple, verdt 1 billion dollar

2. august ble Apple det første selskapet med en markedsverdi på 1 billion dollar. Rundt en måned senere, og Amazon har klart det samme.

Klarte det rett etter Apple

Tirsdag ettermiddag klatret Amazon-aksjen 2 prosent, noe som var nok til å nå 2050,27 dollar per aksje og en børsverdi på rett over det magiske tallet 1 billion dollar.

For å sette tallene til Apple og Amazon i perspektiv: hele det amerikanske aksjemarkedet med sine mange verdifulle selskap, inkludert Apple og Amazon, nådde 30 billioner dollar i verdi i januar i år.

Hevder de lønner så dårlig at medarbeiderne må på sosialen

Per 2017 hadde Amazon 560 000 medarbeidere globalt og rapporterte 177,87 milliarder dollar i salg.

Annonse


Amazon Web Services ble en overraskende hit for selskapet som startet som en bokhandel på nett med 20 milliarder dollar i omsetning i 2017.

Og sjefen sjøl, Jeff Bezos? Han har til salt på maten med en formue på mer enn 166 milliarder dollar, noe som gjør han verdens rikeste.

I USA får dog selskapet kritikk nå for ikke å lønne medarbeiderne godt nok. Anklagen i USA går på at medarbeiderne lønnes så dårlig at de er nødt til å få sosial-hjelp av den amerikanske staten for å ha råd til mat. Nesten en av tre av selskapets medarbeidere i Arizona måtte be staten om hjelp for å spise i 2017.

 

Kilder:
Business Insider
Business Insider

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse