ARMs neste prosessor utklasser Intels laptop-CPU-er
ARM gjør seg klar til å utfordre Intels laptop-prosessorer.

Annonse


ARM: – Våre neste CPU-er utklasser Intels laptop-prosessorer

Selskapet har nylig teaset hva vi kan forvente av deres fremtidige prosessorerer, og Intel har all grunn til å være nervøse.

Konkurrerer i dag mot i5-7300U

ARM er allerede av den oppfatning at deres nylig avdukede Cortex-A76-prosessor er en utfordrer til Intels 2,6 GHz Core i5-7300U, men de sier nå at deres “Deimos”- og “Hercules”-prosessorer kommer til å utklasse Intels prosessorer. Disse lanseres i henholdsvis 2019 og 2020. I følge ARM vil brukere få ytelse i “laptop-klasse” – og det fra en mobilprosessor.

Resultater kun fra en enkel benchmark

Den hårete påstanden fra ARM må selvsagt tas med en klype salt, da den ikke tar Intels 8. generasjon prosessorer i betraktning. Et annet viktig poeng er at ytelsesoversikten, som ARM offentliggjorde i forbindelse med deres utsagn, bare viser resultater fra en enkel og utdatert syntetisk benchmark – i dette tilfellet SPEC CINT2006.

Likevel, om man skal tro ARM, vil man i fremtiden muligens velge ARM-baserte PC-er på grunn av ytelse – og ikke bare på grunn av batteritid. Dette bør gjør Intel skjelven. Spesielt med tanke på at selskapet fortsatt sliter med å produsere chip-er basert på en 10nm-prosess, og det samtidig som ARM snakker om både 7nm og 5nm.

5G-revolusjon

Inntil videre er Intel fortsatt kongen på haugen. Asus, HP og Lenovo avduket i januar 2017 laptoper med en modifisert Cortex A73-prosessor (Kryo 280). Denne prosessoren hadde en ytelse på ca. det samme som Intels Atom Celeron-prosessorer.

På grunn av 5G-revolusjonen, står vi nå foran lanseringen av såkalte “Always-Connected”-PC-er. Disse skal etter sigende benytte seg av Snapdragon 850 – som har en modifisert Cortex A75-prosessor. Denne prosessoren skal, i følge Geekbench-resultater, yte det samme om Arom Celeron Gemini Lake (Penitum N5000).

Snapdragon 850-enheter har enda ikke kommet ut på markedet, og det er derfor usannsynlig at vi noen gang snart kommer til å se Snapdragon 1000 – som skal være bygget på Cortex A76. Og når Cortex A76 endelig lanseres, vil det være riktigere å sammenlikne denne med Core I5-8250U.

Kilder:

Engadget
ARM

 

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse