ARMs neste prosessor utklasser Intels laptop-CPU-er
ARM gjør seg klar til å utfordre Intels laptop-prosessorer.

Annonse


ARM: – Våre neste CPU-er utklasser Intels laptop-prosessorer

Selskapet har nylig teaset hva vi kan forvente av deres fremtidige prosessorerer, og Intel har all grunn til å være nervøse.

Konkurrerer i dag mot i5-7300U

ARM er allerede av den oppfatning at deres nylig avdukede Cortex-A76-prosessor er en utfordrer til Intels 2,6 GHz Core i5-7300U, men de sier nå at deres “Deimos”- og “Hercules”-prosessorer kommer til å utklasse Intels prosessorer. Disse lanseres i henholdsvis 2019 og 2020. I følge ARM vil brukere få ytelse i “laptop-klasse” – og det fra en mobilprosessor.

Annonse


Resultater kun fra en enkel benchmark

Den hårete påstanden fra ARM må selvsagt tas med en klype salt, da den ikke tar Intels 8. generasjon prosessorer i betraktning. Et annet viktig poeng er at ytelsesoversikten, som ARM offentliggjorde i forbindelse med deres utsagn, bare viser resultater fra en enkel og utdatert syntetisk benchmark – i dette tilfellet SPEC CINT2006.

Likevel, om man skal tro ARM, vil man i fremtiden muligens velge ARM-baserte PC-er på grunn av ytelse – og ikke bare på grunn av batteritid. Dette bør gjør Intel skjelven. Spesielt med tanke på at selskapet fortsatt sliter med å produsere chip-er basert på en 10nm-prosess, og det samtidig som ARM snakker om både 7nm og 5nm.

5G-revolusjon

Inntil videre er Intel fortsatt kongen på haugen. Asus, HP og Lenovo avduket i januar 2017 laptoper med en modifisert Cortex A73-prosessor (Kryo 280). Denne prosessoren hadde en ytelse på ca. det samme som Intels Atom Celeron-prosessorer.

På grunn av 5G-revolusjonen, står vi nå foran lanseringen av såkalte “Always-Connected”-PC-er. Disse skal etter sigende benytte seg av Snapdragon 850 – som har en modifisert Cortex A75-prosessor. Denne prosessoren skal, i følge Geekbench-resultater, yte det samme om Arom Celeron Gemini Lake (Penitum N5000).

Snapdragon 850-enheter har enda ikke kommet ut på markedet, og det er derfor usannsynlig at vi noen gang snart kommer til å se Snapdragon 1000 – som skal være bygget på Cortex A76. Og når Cortex A76 endelig lanseres, vil det være riktigere å sammenlikne denne med Core I5-8250U.

Kilder:

Engadget
ARM

 

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse