Overproduksjon fører til synkende SSD-priser
Prisene på SSD-er går ned.

Annonse


Overproduksjon fører til synkende SSD-priser

Da SSD-produsentene gikk over til å produsere SSD-er basert på 3D V-NAND-teknologien i fjor, førte det til at prisen på SSD-er økte. Tilbudet var lavt, men etterspørselen var høy.

Kraftig reduksjon i pris det siste året

I fjor måtte man ut med hvert fall 500,- kroner, selv for en billig 120 GB stor SSD. Om man ønsket seg vesentlig større lagringskapasitet, måtte man se tusenlapper ryke.

Nå ser det ut til at SSD-produsentenes omstilling har vært vellykket. Fabrikkene produserer flere SSD-er enn markedet behøver, og det fører til synkende priser. En Kingston A400 120GB som kostet i underkant av 600,- kroner i fjor, koster nå i overkant av 300,- kroner. Samsung EVO 860 250GB har siden januar gått ned fra en pris på 1 000,- kroner til en pris på 700,- kroner.

Prisutviklingen til en Kingston A400 120 GB. (Ill.: Prisjakt.no)

Ytterligere prisreduksjon ventet

Markedsanalytikere forventer at prisene kommer til å synke ytterlige på grunn av det høye produksjonsnivået. Man forventer at prisene kommer til å synke med ti prosent i løpet av årets tredje og fjerde kvartal. En medvirkende grunn til at prisene er på vei ned, er fordi markedet er delvis mettet på smarttelefoner og bærbare datamaskiner.

Annonse


De nedadgående SSD-prisene er en positiv trend, og snart vil man ikke måtte blakke seg helt ut om man vil kjøpe seg en SSD med en anseelig stor mengde lagringsplass.

Kilde:

Heise.de

Hvor store SSD-er har du? Fortell oss i kommentarfeltet under.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse