Kirin 980 blir muligens avduket i løpet av IFA-messen
Huawei avduker høyst sannsynlig den nye SoC-en Kirin i løpet av IFA-messen.

Annonse


Kirin 980 blir muligens avduket i løpet av IFA-messen

Huawei tiltrekker seg alltid mye oppmerksomhet når IFA-messen arrangeres i Berlin. Dette endrer seg neppe når messa starter i slutten av august.

7nm FinFET-chipset

Den kinesiske teknologigiganten kommer til å lansere en rekke nye produkter, og man forventer at Huawei samtidig avduker sin nyeste SoC – Kirin 980. Dette er selskapets første 7nm FinFET-chipset, og den kommer til å gruse konkurrerende SoC-er.

20 prosent ytelsesforbedring

Kirin 980 blir sannsynligvis offentliggjort sammen med deres Mate 20- og Mate 20 Pro-telefoner. Av disse er det nok Kirin 980 som kommer til å tiltrekke seg mest oppmerksomhet. I følge utvikleren, TSMC, skal ytelsesforbedringen være på 20 prosent sammenliknet med deres 10nm FinFET-chipsetet, og som om ikke det var nok, skal den nye SoC-en være 40 prosent mer strømgjerrig sammenliknet med forgjengeren.

Cortex A77- og A55-kjerner

Om man skal tro tidligere rykter, skal Kirin 980 være utstyrt med en åttekjerners prosessor med fire Cortex A77-kjerner som er klokket til 2,80 GHz, samt fire Cortex A55-kjerner – som i skrivende stund ikke har noen offentliggjort klokkefrekvens.

Annonse


Ikke 5G-kompatibel

Det foreligger ikke informasjon som tyder på at Kirin 980 blir utstyrt med mulighet for tilkobling til 5G-nett. Den første bølgen med 5G-telefoner er ventet å lanseres en gang i 2019.

ITAvisen kommer til å være tilstede på Huaweis keynote på IFA-messen.

Kilde:

Wccftech

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse