Slik gjør du "PUBG" bedre på Android.
GFX Tool kan være nyttig for spillytelsen på Android.

Annonse


Slik gjør du “PUBG” bedre på Android

Mobilspillene blir stadig mer grafisk detaljerte, noe som selvsagt fører til at spillene krever mer kraft. Har du en Android-enhet kan du prøve appen GFX Tool for å få mest ut av ytelsen på smarttelefonen din.

Best mulig bildefrekvens

“PUBG” er et av storspillene fra PC og konsoll som har tatt turen til mobiltelefonene, men selv om du har en forholdsvis ny smarttelefon er det ikke alltid ytelsen i spillet er på sitt beste. Har du Snapdragon 845-brikkesettet ligger du godt an, men ytelsen faller bare man går ned til fjorårets 835-brikke. Og det er altså her GFX Tool kommer inn.

Appen er til å for å forbedre bildefrekvensen i spillene, i enkelte tilfeller så mye som 20 bilder i sekundet. Merk at GFX Tool fungerer i “PUBG” versjon 0.6, men ikke i 0.7 – da er man nødt til å roote telefonen. Versjonsnummeret ser man øverst til venstre når man starter spillet.

Per nå er det 0.6 som gjelder, men 0.7 ventes om ikke altfor lenge.

Annonse


Slik tilpasser du GFX Tool:

  • Under Resolution kan man selv velge oppløsningen for spillene. Her fungerer det slik som på PC: jo lavere oppløsning man har på skjermen, jo høyere bildefrekvens får man og vice versa.
  • Det samme gjelder egentlig Graphics. Jo lavere grafikkinnstillinger, jo høyere bildefrekvens. Og det er nettopp høyere bildefrekvens vi er ute etter i spill som “PUBG”.
  • Deretter har man valget FPS. Her skal man sette den så høy som mulig uten at det går ut over smarttelefonen. For høy kan føre til problemer for prosessoren og at mobilen går varm. Finjuster dette så godt som mulig.
  • Anti-Aliasing. Gjør grafikken og teksturene bedre, men går samtidig ut over ytelsen i spillet. Dette bør deaktiveres for høyest mulig bildefrekvens.
  • Style kan man egentlige la være for dette valget påvirker ikke spillytelsen i stor grad.
  • Shadows. Skygger er definitivt viktig i spill og her kan man egentlig velge selv om man ønsker det eller ei. Ytelsen blir noe lavere med skygger aktivert.
  • Graphics API: Vulkan bidrar positivt til ytelsen, men er kun kompatibel med Android 7 og nyere. Bruker du en eldre versjon, er OpenGL 2.0 det beste valget.

Bruker du GFX Tool? Del gjerne tips og triks i kommentarfeltet.

 

Kilde:
Play Store

Annonse