USA ber Google og Apple forklare hvordan de håndterer brukerdata.

Annonse


USA ber Google og Apple forklare hvordan de håndterer brukerdata

I en pressemelding opplyser U.S. House Energy and Commerce Committee at de har sendt brev til Apple og Alphabet, Googles moderselskap, der de ønsker svar på hvordan selskapene håndterer brukerdata.

Personvernfokus

Myndighetene ønsker blant annet svar på hvordan Android- og iOS-enheter samler inn og bruker brukerdata. I tillegg ønsker de å vite selskapenes retningslinjer for datainnsamling via mikrofonen, Bluetooth, wifi og mobilnettverk, men også tredjepartstilgang og bruk av dataene som samles inn.

For eksempel om selskapene sporer enheter selv om stedstjenester er aktivert og hvordan mikrofondata håndteres – dette via funksjonalitet som “Hei, Siri” som lytter til omgivelsene for å høre kommandoen.

Dette er noen av spørsmålene myndighetene ønsker svar på. Listen er satt sammen av MacRumors:

Annonse
  • Når en iPhone mangler et SIM-kort (eller hvis wifi, Bluetooth eller plasseringstjenester er deaktivert), er telefonen programmert til å samle inn og lokalt lagre informasjon gjennom en annen datainnsamlingsmulighet, hvis tilgjengelig, gjeldende: nærliggende mobiltårn, nærliggende wifi hotspots, eller nærliggende Bluetooth-punkter? Hvis ja, er iPhoner uten SIM-kort (eller med wifi/Bluetooth/stedstjeneste deaktivert) programmert for å sende denne lokalt lagrede informasjonen til Apple?
  • Hvis en forbruker som bruker en iPhone har deaktivert stedstjenester for flere apper, men deretter gjenaktiverer stedstjenester for en app, er iPhonene programmert til å aktivere plasseringstjenester for alle apper på den telefonen?
  • Har Apples iPhone-enheter muligheten til å lytte til forbrukerne uten en klar, entydig lydutløser? Hvis ja, hvordan brukes disse dataene av Apple? Hvilken tilgang til disse data gir Apple tredjeparter?
  • Samler Apples iPhone-enheter inn lydopptak uten samtykke?
  • Kan Apple kontrollere eller begrense dataene som er samlet inn av tredjepartsapper som er tilgjengelig i App Store? Vennligst oppgi en liste over alle dataelementer som kan samles inn av et tredjepartsprogram som lastes ned på en iPhone-enhet om en bruker.
  • Apple annonserte nylig et samarbeid med RapidSOS for forbedrede plasseringstjenester for 911-samtaler. Hvilken rolle vil RapidSOS spille i deling og oppbevaring av denne informasjonen?
  • Hvilke grenser setter Apple på tredjepartsutvikleres evne til å samle inn informasjon fra brukere eller fra brukerens enheter?Vennligst beskriv detaljert endringer fra juni 2017 fra tidligere retningslinjer.

 

Kilde:
MacRumors

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse