Studie viser at Facebook ikke snoker på deg gjennom mikrofonen
Facebook lytter ikke, men appen GoPuff delte video uten å opplyse om det.

Annonse


Studie viser at Facebook ikke snoker på deg gjennom mikrofonen

Facebook har hardnakket nektet for at de lytter til brukerne via mikrofonen. En studie utført av forskerne Elleen Pan, Jingjing Ren, Martina Lindorfer, Christo Wilson og David Coffnes ved Northeastern University i Boston i USA bekrefter dette.

Facebook lytter ikke

Forskergruppen har undersøkt 17 260 apper, inkludert Facebooks egne og dem som deler informasjon med Facebook. Dette for å undersøke om appene tar opp lyd via mikrofonen – i dette tilfellet på Android-enheter – uten at brukeren er klar over det. 9000 av appene hadde tilgang til mikrofonen og kameraet, og kunne dermed potensielt sett unyttet disse.

Funnene bekrefter Facebooks lovnader: ingen av selskapets apper tar opp lyd.

Dette er selskapene Facebook delte data med

Annonse
Deler skjermopptak under brukersamtykke

Verre er det, kanskje, at enkelte apper tar skjermbilder og -opptak uten av brukeren er klar over det. I studien kommer det frem at GoPuff, en app for levering av hurtigmat, tar skjermopptak og deler det med analyseselskapet AppSee. Videoen inkluderer et skjermbilde der man taster inn personlig informasjon som postnummer.

Problemet ligger i at GoPuff nevnet ingenting om dette i sine retningslinjer for personvern, men det ble senere lagt til etter at forskerne tok kontakt med selskapet.

 

Kilde:
Gizmodo

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse