Nå kan du streame spill fra spill-PC-en din med Steams egen app.
Nå kan du streame spill fra spill-PC-en din med Steams egen app.

Annonse


Strøm spill til din Android-telefon med ny Steam-app

Tidligere denne måneden annonserte Valve at Steam Link snart ville bli å se til mobiltelefon, og nå har selskapet lansert en beta-versjon til Android.

Ute i beta

Appen gikk live på Play Store i går kveld, og den lar deg streame PC-spill via Steam til din smarttelefon, forutsatt at PC-en er koblet til nettverket med en nettverkskabel og at telefonen er tilkoblet gjennom 5GHz trådløst nett. Foreløpig er det ikke mulig å bruke Steam Link via mobilt bredbånd.

Koble til bluetooth-kontrollere

Du kan bruke Steam-kontrolleren når du spiller spill streamet til telefonen, men også andre kontrollere vil kunne kobles til telefonen ved hjelp av Bluetooth. Appen fungerer også på Android TV, men dette forutsetter at TV-en er koblet til samme ruter som PC-en som streamer ut.

I følge Valve støtter appen 4K/60FPS, men at 1080p/60FPS vil være standard for de fleste titler.

Annonse


Ikke første gang

Steam Link ble lansert i 2015, men den gangen sammen med Steam Machine, som var en egen boks til TV-en ment for å motta data fra en streamende spill-PC. Steam Machine slo aldri an, men Steam Link har levd videre som programvare til bl.a. smart TV-er. Nå som Steam Link også kommer til smarttelefon, må man anta at programvaren vil bli enda mer populær.

Valve har uttalt at Steam Link kommer til iOS / Apple TV når Apple har godkjent programvaren for App Store.

Streaming av PC-spill til mobiltelefon har riktignok vært mulig ved hjelp av apper som bl.a. Moonlight, men dette har ofte forutsatt spesifikke grafikkort.

Fortell oss gjerne om dine erfaringer med Steam Link!

 

Kilde:
The Verge

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse