Telenor hadde Norges raskeste nett i fjor.
Det går unna i Telenors 4G-nett.

Annonse


Telenor hadde Norges raskeste mobilnett i fjor

Selskapet Ookla har i en ny rapport kåret Telenor-nettet til det raskeste i Norge i 2017. Telia følger etter på andre, mens Ice.net innehar tredjeplassen.

Telenor raskest, Telia på andre

Ifølge målingene til Ookla hadde Telenor gjennomsnittlige nedlastningshastigheter på 62,92 Mbps, gjennomsnittlig opplastingshastighet lå på 17,85 Mbps i 2017.

For Telia var tallene henholdsvis 50,40 og 14,93 Mbps, mens ice.net leverte gjennomsnittlig 42,70 ned og 13,78 Mbps opp.

– Telenors mobilnett kunne ikke ha fått en bedre attest, jeg er veldig glad for at vi oppnår så høye snitthastigheter. Telenor vil også framover gjøre det som skal til for å sikre at våre kunder har mobilopplevelser i øverste verdensklasse. Vi bygger fortsatt 4G, selv om vi nå har 99 prosents befolkningsdekning. Og vi har startet forberedelsene til 5G. Testen viser at vi lykkes med vår offensive og langsiktige satsning på dekning og kapasitet, sier dekningsdirektør i Telenor Bjørn Amundsen i en pressemelding.

Annonse
Telenor hadde Norges raskeste nett i fjor.
Telenor hadde fjorårets raskeste mobilnett i Norge. (Ill.: Ookla/Telenor)

96 prosent av datatrafikken er 4G

Han sier at operatørens unike strategi ved byggingen av nettet der ulike frekvenser supplerer hverandre, har vist seg å være et smart trekk.

– Resultatet er et stabilt og lynraskt mobilnett som sikrer at du kan snakke, strømme og surfe uten problemer. Majoriteten av 4G-nettet er oppgradert til 4G+. Det betyr at mobilnettet er bedre rustet for å ta unna mye trafikk, samtidig som det leverer høyere hastigheter, sier dekningssjefen.

Telenor avslører at 96 prosent av datatrafikken i selskapets mobilnett, går over 4G. For taletrafikken er tallet 52 prosent.

 

Kilde:
Pressemelding,
Ookla

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse