Det er visstnok helt krise for iPhone X - tror bare de kan selge 8 millioner
Apple har visstnok nedjustert iPhone X-forventingene noe voldsomt og har trolig skjønt at 1000 dollar-mobiler ikke kan være snittprisen for en iPhone. Det kommer kanskje derfor en modell med større skjerm til nesten halve prisen.

Annonse


Det er visstnok helt krise for iPhone X – tror de kun kan selge 8 millioner

I andre kvartal har Apple nedjustert forventingene til kun 8 millioner iPhone X-enheter ifølge kilder.

Forventer svakt salg

Det bransjen nå hører er at Apples 1000 dollar iPhone (10 990 kroner i Norge – (snittdollarprisen for en iPhone er 796), har hatt en veldig tung start på året, og at Apple bestilte for mange for produksjon siste kvartal i fjor.

Nå skal de altså ha kuttet forventingene til kun 8 millioner enheter i andre kvartal i år – i hele 2017 solgte de 77,3 millioner iPhone-modeller, for å sette saken i perspektiv.

Apple må være utrolig glade for at de ikke droppet iPhone 8-modellene og lanserte en iPhone X til 1000 dollar og en X Plus til 1350 (?) dollar.

Annonse


Stagnerte trolig i 2018

Det har siden de første kvartalstallene etter iPhone X-lanseringen vært kjent at Apple solgte færre av den enn iPhone-modeller ved tidligere lanseringer, men at de likevel tjente mer totalt sett grunnet den høye prisen.

Med andre ord kan salget ha vært OK sett i forhold til stiv pris, men at Apple på nyåret kan ha funnet ut at de fleste som ønsket seg en X, har skaffet en, og at resten handler en 8, 8 Plus eller en Android-mobil.

35 prosent av omsetningen fjerde kvartal 2017

Ifølge Neil Cybart, en analytiker hos Above Avalon, stod X for 35 prosent av det totale mobilsalget i vinter-kvartalet, noe som er rundt 27 millioner mobiler.

Uansett står hele bransjen ovenfor et mettet mobil-marked og få innovasjoner som gir større mening i folks dagligliv.

Planen til Apple er å lansere en billigere 6,1 tommer LCD iPhone i høst, kanskje til kun 550 dollar.

 

Kilde:
Fast Company

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse