Microsoft nekter for piratutpressing.
Microsoft svarer på utpressingsbeskyldningene.

Annonse


Microsoft nekter for piratutpressing

I fjor beskyldte Hanna Instruments Microsoft og Software Alliance (BSA) for forsøk på utpressing (ekstern lenke) på bakgrunn av det selskapet mener var grunnløse piratbeskyldninger.

Nå slår Windows-produsenten tilbake.

Ble beskyldt for utpressing

TorrentFreak melder at Microsoft og Software Alliance benekter beskyldningene til Hanna Instruments og mener at sistnevntes egne beviser avslører at selskapet faktisk bruker ulisensierte produktnøkler.

Microsoft mener at Hanna bruker Office-produkter uten gyldig lisens og i et brev fra BSAs advokater opplyses det om at selskapet risikerer å betale 4,95 millioner dollar hvis saken går til retten. BSA gav selskapet muligheten til å inngå forlik på 72 074 dollar.

Annonse


Det er på bakgrunn av dette at Hanna Instruments beskylder Microsoft og BSA for utpressing.

La frem bevis

Forrige uke uttalte de to sistnevnte seg i saken der de benektet beskyldningene om utpressing.

“Hanna har bedrevet og fortsetter å bedrive uautoriserte installasjoner, reproduksjoner og distribusjon og annen ulovlig bruk av Microsoft Software på datamaskiner på dets premisser og har brukt ulisensierte kopier av Microsoft Software i forretningsøyemed”, skriver Microsoft og BSA.

De bruker samtidig Hannas beviser mot selskapet og sier at to produktnøkler var en del av en pakke for et studentprogram i Kina og ikke for kommersiell bruk i USA. Microsoft har også sporet en annen produktnøkkel til en butikk som selger forfalskninger og som selskapet tidligere har fått stengt.

Hanna Instruments har tidligere uttalt at motparten mangler bevis på bruk av ulisensiert programvare, noe Microsoft og BSA nå har lagt frem.

 

Kilde:
TorrentFreak

Annonse