- Vi har fortsatt tro på SteamOS og Linux som spillplattform.
Valve er ærlige på at Steam-maskinene ikke akkurat selger som varme hvetebrød.

Annonse


– Vi har fortsatt tro på SteamOS og Linux som spillplattform

Flere fikk det med seg da direktelenker til “Steam Machines” ble fjernet fra menylinjen i Steam Store. “Steam Machines” er Linux-baserte spillmaskiner som har til gode å ta av. Tall fra Valve viser at det er kun 0,33 prosent av Steam-spillerne som kjører Linux. Windows dominerer stort med 97,94 prosent Steam-andel.

Har ikke gitt opp

Det har vært lite nytt på “Steam Machines”-fronten den seneste tiden og mange trodde at lenkefjerningen kanskje betydde slutte for Linux-boksene. Ifølge Valve er ikke dette tilfellet. Pierre-Loup A. Griffais i selskapet forklarer at lenkene ble fjernet på grunn av brukertrafikk.

“Selv om det er sant at Steam Machines ikke akkurat flyr ut av butikkhyllene, har ikke vår satsing på en kompetitiv og åpen spillplattform endret seg betydelig. Vi jobber fortsatt med å gjøre Linux til et fantastisk sted for spill og applikasjoner …

Vi har også andre Linux-prosjekter på gang som vi ikke kan snakke om riktig ennå. SteamOS vil fortsette å vært vårt medium der vi leverer disse forbedringene til våre kunder, og vi tror at Linux-økosystemet etter hvert vil dra nytte av dette”, skriver han på Linux’ Steam-side.

Annonse


Hva fremtiden bringer for Linux og SteamOS, er ikke lett å si. Har du fortsatt troen på at SteamOS vil slå an?

 

Kilde:
GamesIndustry

Annonse