Facebook innhenter samtalehistorikk - nå blir det endringer
Facebook annonserer endringer til datainnsamling.

Annonse


Facebook samler inn brukerdata – nå blir det endringer

I et innlegg publisert i går la Facebook ut informasjon om hvordan det sosiale mediet håndterer brukerdata, og spesielt interessant var informasjonen rundt samtaler og anrop.

Nå gjør Facebook endringer på dette området.

Varsler endringer

Fra tidligere har Facebook samlet inn data fra Facebook og Messenger Lite på Android, dette har vært frivillig, og selskapet sier informasjonen er blitt brukt til å “dytte opp” kontaktene du kommuniserer mest med. I det ferske innlegget skriver Facebook at det har gjennomgått funksjonen og slår fast at det ikke innhenter noe informasjon fra meldingene.

Når det gjelder endringene, skal Facebook gjøre følgende: Samtalelogger blir slettet etter ett år. Kun data som funksjonen er avhengig av for å fungere, blir lagret. Det betyr at Facebook ikke vil lagre data om for eksempel samtaletid.

Annonse


Facebook har fått kritikk etter at det ble kjent at selskapet innhentet informasjon fra disse appene, men det har vært tydelig på at datadelingen har vært frivillig. I tillegg slår det sosiale mediet fast at ingen av denne informasjonen er blitt videresolgt.

Bruker du en av Lite-appene til Facebook, kan du sjekke denne (Facebook) og denne (Messenger) for informasjon om hvordan du deaktiverer deling av data.

 

Facebook innrømmer de leser alt du skriver.

 

Kilde:
Facebook

Annonse


Annonse


Annonse