- Et angrep på ytringsfriheten
Microsoft endrer retningslinjene.

Annonse


– Et angrep på ytringsfriheten

Fra og med 1. mai år vil Microsoft slå ned på brukere av selskapets produkter som Office, Skype og Xbox med flere og som bruker et støtende og upassende språk i kommunikasjon med andre.

Endrer retningslinjene

“Ikke publiser offentlig eller bruk tjenestene til å dele upassende innhold eller materiale (som inkluderer for eksempel nakenheten. bestialitet, pornografi, støtende språk, grafisk vold eller kriminalitet”, står det i de oppdaterte retningslinjene til Microsoft.

Windows-produsenten skriver ytterligere at det har planer om å etterforske brukere som beskyldes for å krenke de nye retningslinjene. I verste fall kan man miste tilgang til tjenesten.

Kritiseres

Endringene har fått flere til å reagere, det skriver CBS Local som viser til innlegg fra CSO Online og et blogginnlegg fra jusstudent og menneskerettaktivist Jonathan Corbett.

Annonse


CSO Online mener at “støtende språk” er veldig vagt og spør “støtende for hvem?”. Corbett har også flere problemer med de nye retningslinjene.

“Jeg kan ikke bruke Skype for å ha en voksen videosamtale med kjæresten min? Jeg kan ikke laste opp et dokument som inneholder ordet “f–k”til OneDrive? Hvis jeg kaller noen for slem på Xbox Live, vil de ikke bare kansellere kontoen min, men også konfiskere eventuelle penger jeg har lagt til i kontoen min?”, skriver han.

Hva tenker du om de nye retningslinjene til Microsoft?

 

Kilder:
CBS Local,
CSO Online,
Jonathan Corbett