Tesla er den eneste uten kapasitetsgaranti og ender derfor nederst.
Tesla er den eneste uten kapasitetsgaranti og ender derfor nederst.

Annonse


Tesla på bunn i ny kåring

I fjor var det Volkswagen som toppet listen da Forbrukerrådet kåret Norges beste batteri- og kapasitetsgarantier blant elbiler. Nå skyves tyskeren ned fra tronen.

Ny bunnotering

Tesla kom nederst på listen i fjor og gjør det også på den ferske listen. I fjor begrunnet Forbrukerrådet det med at “Tesla var det eneste merket som ikke tilbød sine kunder noen kapasitetsgaranti overhodet”.

I år skriver rådet følgende:

“Det amerikanske merket har fortsatt ikke valgt å innføre kapasitetsgaranti og ender derfor også i år helt nederst på vår liste.”

Annonse


Slik svarer Tesla Norge;

“Tesla tilbyr en bransjeledende 8-års batteri- og drivenhetsgaranti med ubegrenset kjørelengde, hvilket våre kunder er svært fornøyde med. Vi har ikke sett etterspørsel etter en kapasitetsgaranti, ettersom batteriene våre er av høy kvalitet, bilene våre har bransjeledende rekkevidde, og fordi vi er sterkt dedikerte til kundeservice. Vi setter imidlertid pris på, og vil kontinuerlig besvare, tilbakemeldinger fra våre kunder”, sier Teslas norske PR- og kommunikasjonssjef Even Sandvold Roland overfor TV 2 Broom.

Ny førsteplass

Hyundai overtar førsteplassen Volkswagen innehadde i fjor. Førstnevnte kom på andreplass i fjorårets kåring på tross av veldig god kapasitetsgaranti, men ble trukket for å knytte et sørviskrav til sine garantier. Nå er det fjernet.

“I år har imidlertid Hyundai valgt å fjerne servicekravet og innkasserer dermed hele 44,3 poeng. Det betyr at Hyundai rykker helt til topps i årets kåring”, skriver Forbrukerrådet.

Hele listen:

1. Hyundai.
2. BMW.
3. Mitsubishi.
4. Volkswagen.
5. Renault. (Zoe)
6. Citroën.
7. Peugeot.
8. Nissan (Leaf) og Opel.
10. Mercedes-Benz og Smart.
12. Kia.
13. Renault. (Kangoo ZE)
14. Ford.
15. Nissan. (eNV200)
16. Renault. (Twizy)
17. Tesla.

 

Kilder:
Forbrukerrådet,
TV 2 Broom

Annonse