Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Intel har lagt ut en pressemelding på sine nettsider. (Ill.: Intel)

Her er Intels defensive svar på CPU-skandalen

Hevder mediene har feilrapportert – oppdateringer kommer neste uke.

Intel har endelig uttalt seg i CPU-saken.

Følg Intelgate.

– Kan ikke slette dine data

Selskapet åpner med at de ikke tror angrepsmetoden som kan misbrukes grunnet en feil i Intels CPU-er kan korrumpere, endre eller slette data. Merk at hacken potensielt kan lese passord og annen sensitiv informasjon.

Intel melder også at feilen ikke er unik for selskapets produkter: “Mange forskjellige CPU-er og OS har feilen”, forklares det, men uten å ytre noen unnskyldning for det som potensielt er deres største skandale i nyere tid om ytelsestapene viser seg å bli store.

Intels pressmelding er defensiv og langer ut mot media som de hevder har spredt villedende informasjon. Dette kjenner vi oss ikke igjen i (ei heller andre nettavisers dekning av saken mener vi har vært villedende), da det har kommet klart frem i vår artikkel at spillytelsen neppe trolig vil forringes, men at tidlige tester på Linux avslører store I/O-ytelsestap.

Intel innrømmer ytelsen vil bli dårligere, men bedre etterhvert som oppdateringene blir bedre.

Dette forklarer Intel

“Intel er forpliktet til produkt- og kundesikkerhet og samarbeider tett med mange andre teknologibedrifter, inkludert AMD, ARM Holdings og flere operativsystemleverandører, for å utvikle en bransjemessig tilnærming for å løse dette problemet raskt og konstruktivt.

Intel har begynt å levere programvare og fastvareoppdateringer for å redusere mulige angrep. I motsetning til enkelte rapporter, er eventuelle ytelseseffekter arbeidsavhengige, og for den gjennomsnittlige datautbruker bør det ikke være betydelig og vil bli redusert over tid.

Intel er forpliktet til bransjens beste praksis med ansvarlige avsløringer av potensielle sikkerhetsproblemer. Derfor har Intel og andre leverandører hadde planlagt å avsløre dette problemet neste uke når flere programvare og fastvareoppdateringer vil være tilgjengelige. Imidlertid kommer denne uttalelsen i dag på grunn av de nåværende unøyaktige medierapportene.

Ta kontakt med operativsystemleverandøren eller systemprodusenten og bruk eventuelle tilgjengelige oppdateringer så snart de er tilgjengelige. Følg gode sikkerhetspraksiser som beskytter mot skadelig programvare generelt vil også bidra til å beskytte mot mulig utnyttelse til oppdateringer kan installeres.

Intel mener at produktene er de sikreste i verden, og at de nåværende løsningene på dette problemet, med støtte fra sine partnere, gir best mulig sikkerhet for sine kunder.”

 

Kilde:
Intel

Stikkord: cpugate, intel, intelgate, sikkerhet