Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Slik laster nettet ned filmsamlingene til Kodi-brukere

Nett-grensesnittet kan nås av hele verden grunnet standard-passord.

Kodi ble i går lansert til Xbox One, men kjører du mediacenterprogramvaren på PC, der programvaren har vært tilgjengelig i mange år, må du snarest være klar over en viktig ting angående tilgang.

Tusenvis trolig utsatt

For programmet har et nett-grensesnitt (avslått som standard, heldigvis) som gjør det mulig å styre Kodi og se på film og lytte til musikk uansett hvor man er i verden. Problemet er at nett-grensesnittet er satt opp med standard brukernavn og passord kodi.

Med andre ord: det kunne like gjerne vært password og mange personer har glemt å angi eget passord. Dette er mulig å finne ut av ved å bruke en spesialbygget søkemotor.

Laste ned fra folks PC-er

På den måten kan personer fra hele verden ikke bare se hva folk ser på på Kodi, men også nettverksressurser om en eller flere nettenheter er koblet mot mediacenterprogramvaren. Det er også mulig å laste ned innhold direkte fra Kodi-grensesnittet som også fungerer som en filserver.

Du må altså med en gang enten deaktivere nett-grensesnittet om det er på, eller definere et nytt passord om du ønsker funksjonen. Begge ting er tilgjengelig fra Settings/Services – Control.

 

 

Kilder:
TorrentFreak
Kodi

Stikkord: film, kodi, sikkerhet