Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Google skal sette en stopper for apper som tukler med Chrome. (Ill.: ITavisen)

Google skal hindre programmer i å tukle med Chrome

Vil gjøre nettleseren mer stabil, ifølge søkegiganten.

Som i et ledd av å øke antall krasjer på Windows, skal Google blokkere tredjepartsprogrammer fra å injisere kode i nettleseren Chrome.

I tre steg
I hovedsak er det antivirusprogrammer som blir «rammet». Google skriver i et blogginnlegg at to av tre Chrome-brukere på Windows har programvare som samhandler med nettleseren. Disse injiserer kode inn i Chrome-prosessene og ifølge Google øker det sjansen med 15 prosent for at nettleseren krasjer

Fra og med Chrome 66 som lanseres i april 2018, vil Google vise en advarsel til brukerne etter en Chrome-krasj som viser hvilken programvare som er årsaken. Med lanseringen av Chrome 68 i juni starter Google med å blokkere tredjepartsprogrammer fra å injisere kode inn i Chrome-prosessene mens i Chrome 72 som ventes i januar vil blokkere alltid blokkere slike forespørsler.

Det er noen unntak til dette og det gjelder Microsoft-signert programvare, programvare for tilgjengelig og IME-programvare.

Opplever du ofte at Chrome krasjer på grunn av andre programmer?

 

Kilder:
Chromium,
9to5Google

Stikkord: chrome, Google, nettleser