Facebook vil verifisere brukerne med bilder.
Facebook vil verifisere brukerne med bilder.

Facebook vil ha et bilde av deg som bevis på at du ikke er en robot

Flere nettsteder har i lang tid bruke Captcha-systemeet slik at brukere kan vise at de ikke er en robot ved å skrive en rekke tilfeldige tegn eller trykke på visse objekter i et bilde. Facebook ser nå på en ny løsning.

Last opp bilde av deg
Etter at bilder begynte å sirkulere på nettet, bekrefter Facebook at selskapet tester en ny måte for brukere å verifisere seg på. Løsningen innebærer å sende et bilde av seg selv til det sosiale mediet for å vise at du er deg og ikke en robot.

I et skjermbilde som viser systemet står det at brukeren må laste opp et bilde som “tydelig viser ansiktet”. Meldingen lover også at bildet blir slettet fra Facebooks servere så fort det er sjekket.

“Dette vil hjelpe oss med å fange opp mistenkelig aktivitet på diverse steder på siden, inkludert det å opprette en konto, sende venneforespørsler, oppsett av annonsebetalinger og oppretting eller redigering av annonser”, sier selskapet i en uttalelse til Wired.

https://twitter.com/flexlibris/status/935635282564734977

Kun i testfasen
Facebooks løsning skal også være i stand til å sjekke om bildet er ekte og ikke et tilfeldig funnet via en søkemotor, men selskapet ønsket ikke å opplyse om hvordan systemet skal forhindre misbruk.

Tidligere denne måneden oppfordret Facebook også brukerne om å laste opp nakenbilder som i et ledd for å slå ned på hevnporno.