Andy Rubin har tatt ut permisjon etter anklagene.
Andy Rubin har tatt ut permisjon etter anklagene.

Annonse


“Android-skaperen” tar permisjon fra sitt nye selskap etter påstander om “upassende” Google-forhold

Andy Rubin har tidligere jobbet med Android i Google og har nå et eget selskap, Essential, som produserer smarttelefoner.

Hevder han ble rapportert inn
The Information skriver at Rubin forlot Google i 2014 kort tid etter at en etterforskning viste at han hadde hatt et “upassende forhold” til en kvinnelig underordnet. Kvinnen skal ha klaget det inn til personavdelingen.

Hun skal ha jobbet i Android-avdelingen som den gang ble ledet av Rubin, noe som i så fall bryter retningslinjene Google har satt. Søkegiganten ber om at ansatte opplyser om forhold slik at de blir flyttet til ulike avdelinger.

Rubin forlot Android-arbeidet i mars 2013 og startet da å jobbe med robotteknologi i selskapet. Det var først i 2014 at etterforskningen startet.

Annonse


Benekter koblingene
Mike Sitrick, talsperson for Android-skaperen, benekter påstandene og sier at “ethvert forhold herr Rubin hadde da han jobbet i Google var med samtykke. Herr Rubin har aldri blitt fortalt av Google at han gjorde noe upassende da han jobbet i Google og han har aldri gjort det, verken da han jobbet i Google eller senere”.

Etter at The Information publiserte saken har Rubin tatt ut permisjon fra jobben i Essential.

 

Kilder:
The Information,
The Verge