Hopp til navigasjon Hopp til innhold
En ny nødbrems-autopilotfunksjon er underveis, det samme er to andre funksjoner alle får. (Ill.: Tesla)

Avslører hva som er nytt i den nye Tesla-oppdateringen

Dette får du snart.

Det kommer to oppdateringer for Tesla-eiere, en hyggelig melding med tanke på at bilene trolig blir mye dyrere i Norge.

Oppdatert, 17:50:

Dette sier Tesla om Autopilot 2.5 for Model 3-eiere (det er ikke mange av dem) må gjennom:

«For å dra nytte av oppdateringen må du kalibrere Autopilot-maskinvaren på din bil ved å kjøre rett, på godt merkede veier, i totalt 80 km. Husk at den nye kalibreringstiden vil variere i forhold til veitype.

Etter denne prosessen vil «Parallel og «Perpendicular Autopark» aktiveres på nytt og Autopilot vil fungere som normalt. Det kreves ikke service-besøk».

Ny nødfunksjon bremser for deg
Først: Autopilot 2.5-programvaren. Biler med den nyeste programvaren og autopilot-funksjoner vil få en ny sikkerhetsfunksjon: Automatisk nødbremsing, AEB (Automatic Emergency Braking). Funksjonen fungerer opp til 80 km i timen.

Jo, også er det en annen oppdatering som alle får levert og som ikke har noe med autopiloten å gjøre, nemlig muligheten for å kjøre klimakontrollen i bilen over en lengre periode når bilen er parkert og muligheten for manuelt å kontrollere hvor lang avstand «Homelink» kan åpne og lukke porter eller dører. Denne funksjonen bør alle få, og rulles gradvis ut.

 

 

Kilder:
Electrec
Electrec

Stikkord: Bil, tesla