Det er funnet hull i pacemakere som kan utnyttes av hackere.
Det er funnet hull i pacemakere som kan utnyttes av hackere.

Annonse


Bekreftet kilde til ITavisen: Det er samme pacemakere som selges i Norge

“US Food and Drug Administration” trekker tilbake pacemakere fra St. Jude Medical, et selskap kjøpt opp av Abbot i januar.

Dette fordi det er mistanke om at de kan hackes.

Oppdatert, 3. september, 12:39:

Til ITavisen kan en kilde vi kan bekrefte troverdigheten til, verifisere at det er samme pacemaker-modell som selges i Norge.

Annonse
Samme person melder det er rutine at pasienter går inn for å oppdatere fastvaren i pacemakeren – dette skal ikke være første feilretting som må til, men hva som har vært feil tidligere vet vi ikke.

Vi har ikke hørt noe fra produsenten.

Er det samme produkt eller ikke?
DN.no melder at det kan tenkes de samme modellene selges i Norge. 465 000 enheter er utstyrt i pasienter med hjertesykdommer. Det er foreløpig ikke kjent at feilen er utnyttet av hackere.

“Martin Krekling er markedsansvarlig i St. Judes nordiske avdeling. Han vil ikke kommentere om det er de samme pacemakerne i Norge som i USA, og viser til pr-arbeider Candace Steel Flippin.,” melder avisen som heller ikke har fått svar fra Flippin.

Oppdateringen av programvaren i produktet tar få minutter og skal rulles ut også utenfor USA når den er godkjent.

Vi har kontaktet St. Judes i Norge for i et forsøk på en få en kommentar og om det er samme produkt som selges i Norge som det nå advares mot i USA.

 

Kilder:
The Verge
DN
Abbot

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse