Velger du responstid over bildekvalitet? Det trenger du ikke nå mer, når AOC siste skjerm kommer på markedet.
Velger du responstid over bildekvalitet? Det trenger du ikke nå mer, når AOC siste skjerm kommer på markedet.

Annonse


AOC skal lansere helt rå FreeSync-skjerm med HDR og 0,5ms responstid

AOCs kommende skjerm i AGON3-serien blir AG273QCX, som har spesifikasjoner vi tidligere bare kunne drømme om.

Velger du responstid foran bildekvalitet?
Den kurvede 27-tommers skjermen har 1440p-oppløsning, oppfriskninghastighet på 144 Hz og støtter AMDs FreeSync 2-teknologi, men det som antakelig vil få de fleste til åpne øyenbrynene er nok bildekvaliteten og responstiden.

Tradisjonelt er det IPS-skjermene som vinner når det kommer til virkelighetsnære og brede fargespektere, men siden dette kommer på bekostning av høyere responstid, velger de fleste spillerne andre paneler.

Det vil si at oppfriskningshastigheten ofte blir prioritert foran bildekvaliteten.

Annonse
Det trenger du ikke nå lenger
Den nye skjermen til AOC endrer derimot på denne dynamikken ved å levere HDR-kvalitet med responstid nede i 0,5 millisekunder – som gjør at du får noe av den beste bildekvaliteten med en av de laveste responstidene.

HDR er en bildeteknologi som demper mørke farger og gjør lyse områder lysere, slik at fargespekteret i skjermen sånn sett blir langt bredere enn en «vanlig» skjerm, og det er mange kommende spill (som for eksempel Wolfenstein 2) som har støtte for teknologien.

På nivå med quantum dot
Men skjermen bruker altså ikke et IPS-panel:

– Markedet har aldri sett et TN-panel med denne fargekvaliteten, sier AOCs Alfonso Clemente til PCGamesN. -Bildekvaliteten er antakelig bedre enn IPS. Det er ikke quantom dot, men kvaliteten minner veldig om det.

Skjermen er imidilertid et stykke unna, og kommer ikke i salg før i april neste år med en prislapp på 599 Euro – eller ca. 5 500 kroner.

Det skal også komme en skjerm uten HDR, men med G-Sync, som vil koste omtrent en tusenlapp mer.

Kilde
PCGamesN

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse