Flere Youtube-personligheter klager over at de ikke lengre kan tjene penger på innholdet sitt.
Flere Youtube-personligheter klager over at de ikke lengre kan tjene penger på innholdet sitt.

Annonse


Youtube “blokkerer” personligheter på høyresiden

Flere kjente Youtube-personligheter på høyresiden hevder at de har kommet inn under hat-filteret til selskapet, og har blitt blokkert fra reklameinntekter.

Kutter ut Youtube
Nå sier flere av dem at de vil slutte å strømme videoer på Youtube, og heller finne andre steder å spre budskapet sitt på.

– Youtube forsøker å bestemme hva folk kan eller ikke kan se ved å fjerne debatt, mangfold og forskjellige meninger, skal Trumps støttespillere ha sagt om utrenskingen, i følge The Indepentent.

Samtidig går Paul Joseph Watson, som blant annet er «redaktør uten portfoio» på infowars.com, til angrep på selve filterlisten.

Annonse
Går til angre på Anti Defamation League
Han mener at Anti Defamation League, hvis vurderinger brukes av Youtube for å filtrere vekk «hatmeldinger,» er en organisasjon som setter konservative stemmer i hardtkorn med nynazister og kaller en meme-basert tegning (pepe the frog) et hatsymbol.

Samtidig går Watson til angrep på den svenske regjeringen for å blokkere konservative kommentatorer på Twitter, og for å ha blokkert PewDiePie i samme slengen.

Den «offisielle» svenske Twtitter-kontoen går imidlertid på rundgang blant svenske borgere, og denne blokkeringen skal ha blitt gjort ved en feil av en av disse – i følge den samme videoen fra Watson.

Diamond and Silk også rammet
De to kvinnene som utgjør The Viewers View, Diamond og Silk, som ble kjente under valgkampen for å støtte Donald Trump, skal også være utestengt fra reklameinntekter på Youtube, i følge The Independent.

Paul Joseph Watson sier at han i tillegg til å blir fjernet fra inntektsmulighetene på Youtube også har blitt fjernet fra Youtubes anbefalingslister, som vil si at færre ser på videoene hans.

-Ferdig med Youtube
– Jeg er ferdig med Youtube for nå, sier han.

– La meg gjøre det klart at jeg ikke stikker av, jeg tar ikke allen med meg og går hjem, jeg kommer ikke til å gråte på kamera, sier han videre.

– Jeg kommer antakelig tilbake senere, hvis jeg ikke er bannlyst.

Her kan du se videoen der Watson går til angrep på Youtubes sensur:

Kilde
The Indepentent
(Bilde: jonsson, CC BY 2.0)

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse