Google home-høyttaleren kan ha reddet livet til en kvinne ved å tolke et utrop som en kommando om å ringe nødnummeret.
Google home-høyttaleren kan ha reddet livet til en kvinne ved å tolke et utrop som en kommando om å ringe nødnummeret.

Annonse


Smarthøyttaler ringte politiet i voldsepisode

Oppdatert: Denne artikkelen sa tidligere at det var en Google Home-høyttaler som var smarthøyttaleren som ringte politiet i dette tilfellet. I ettertid har imidlertid ABC News oppdatert sin artikkel, der de nå sier det var en “smarthøyttaler,” og ikke en Google Home-enhet. Det er nå uklart nøyaktig hvilket merke smarthøyttaler det dreier seg om.

En uspesifisert smarthøyttaler tolket et utrop som en stemmekommando om å ringe politiet, og kan ha reddet menneskeliv.

Ble plukket opp av smarthøyttaler
Hendelsen skjeddde da Eduardo Barros passet på et hus nær Albuquerque, USA, med kjæresten sin på søndag og partene kom i en krangel som ble voldelig, i følge ABC News.

Deretter trakk Barros et våpen og truet med å drepe kjæresten, mens han ropte: «Ringte du sheriffen?»

Annonse


Dette ble plukket opp av smarthøyttaleren, som var koblet til et surroundanlegg i huset, og utsagnet ble tolket som en stemmekommando om å ringe nødnummeret, som høyttaleren da gjorde.

Kort tid etter kom politiet med SWAT-team og gisselforhandlere, og etter et par timer klarte de å sikre friheten til kjæresten mens de arresterte Barros.

– Kan ha reddet et liv
– Den uventede bruken av denne nye teknologien for å kontakte nødtjenestene kan ha reddet et liv, sa Bernalillo County Sheriff Manuel Gonzales etter hendelsen. – Denne utrolige teknologien har absolutt reddet en mor og hennes barn fra en veldig voldelig situasjon.

Dette er en påminnelse til alle om at Google Home og Amazons Alexa og lignende høyttalere alltid lytter, skriver Gizmodo. I ettertid er det imidlertid uklart nøyaktig hva slags smarthøyttaler det var i dette hjemmet.

Gizmodo skriver imidlertid at det har kommet rapporter om at Amazon Echo-enheter i San Diego alle bestilte dukkehus etter å lyttet til en nyhetsrapport om dukkehus på TV, og at data fra Alexa også har blitt brukt som som bevis i politisakeer.

Hva synes du om digitale assistenter som alltid lytter?

Kilder
ABC News
Gizmodo

Annonse