iPhone 8 kan få ansiktsgjenkjenning i stedet for fingeravtrykk for å låse opp telefonen.
iPhone 8 kan få ansiktsgjenkjenning i stedet for fingeravtrykk for å låse opp telefonen.

Annonse


– Apple vil erstatte Touch ID med 3D ansiktssensor

Apple jobber med en ny 3D-sensor for ansiktgjenkjenning i tre dimensjoner, som skal være både raskere og tryggere enn Touch ID, ifølge kilder som har snakket med Bloomberg.

Skal erstatte Touch ID
Den nye teknologien vil erstatte Touch ID i iPhone 8, hevder den kjente KGI Securities-analytikeren Ming-Chi Kuo i et investornotat som MacRumors skal ha sett.

Det nye sikkerhetssystemet skal la brukerne logge inn, bekrefte betalinger og starte sikre apper ved å simpelthen skanne ansiktet sitt.

Apple skal også jobbe med å teste en øyeskanner for å forbedre systemet, sier Bloombergs kilder.

Annonse


Virker på et par hundre milisekunder
Ansiktsgjenkjenningssystemet skal kunne låse opp en iPhone i løpet av et par hundre milisekunder, og skal kunne fungere mens telefonen ligger på et bord – så man trenger ikke plukke den opp og sette det mot ansiktet.

Systemet tar inn flere datapunkter enn et fingeravtrykk gjør, og skal dermed være tryggere enn Touch ID.

Dette ligner litt på ansiktsgjenkjenningen og iris-skanneren til Samsungs Galaxy S8, som ble lurt av et utskrevet bilde i mai i år.

Kan se i dybden
Systemet som Apple bruker, bruker derimot en tredimensjonell brikke som også kan se i dybden, som gjør den vanskeligere å lure av todimensjonelle bilder.

I følge det samme notatet fra Kuo, skal også alle de nye iPhonene i år få muligheten for trådløs lading, men dette vil ikke være inkludert i pakken og må kjøpes separat.

iPhonene vil komme med den samme standardladeren som er inkludert med dagens telefoner, hevde Kou.

Har du tro på at ansiktsgjenkjenning kan erstatte fingeravtrykk?

Kilder
Bloomberg
MacRumors

Annonse