Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Gigantisk valgkamp-lekkasje i USA avslørte navnene til 62 prosent av befolkningen

Selskapet skal ha «justert på tilgangsrettighetene».

The Republican National Committee hanket inn helt feil selskap til å analysere borgere i USA som har stemmerett.

Gigantisk lekkasje
For analyseselskapet RNC hanket inn hadde langt fra god nok sikkerhet, noe som medførte at nesten 200 millioner mennesker sine fødsedatoer, adresser, mobilenummer og politisk tilhørighet ble gjort tilgjengelig på hele nettet så lenge man hadde korrekt URL til Amazons skyserver.

Det er snakk om 1,1TB med personlig informasjon som kom på avveie grunnet dårlig sikkerhet.

«Vi tar det hele og fulle ansvaret for situasjonen. Basert på informasjonen vi har samlet inn tror vi ikke at våre systemer har blitt hacket», hevder Alex Lundry som er sjef for Deep Root Analytics som samlet dataene.

Upguard hevder dataene var «helt usikret».

Stor flause
Ifølge samme mann har de nå oppdatert «tilgangrettighetene og implementert protokoller for å stoppe tilgangen». Tydeligvis har de altså ikke blitt hacket på en teknisk måte, men enda verre: trolig ikke satt opp ting korrekt på skyserveren. For en flause.

Som om ikke det var nok inneholder informasjonen om langt over halvparten av alle som bor i USA religiøs tilhørighet, etnisitet og hvor personene står politisk i forhold til betente saker som våpenkontroll, abort og stamcelleforskning.

Dataene skulle brukes av RNC til å vinne fremtidige valg og finne ut hvem velgergruppene egentlig er og hvor de er på vei hen politisk.

 

Kilder:
Gizmodo
BBC
Upguard

Stikkord: personvern, politikk, sikkerhet, usa