Hopp til navigasjon Hopp til innhold
GoPros kommende Fusion-kameras egenskaper blir vist frem i en rekke Youtube-videoer. (Ill.: Skjermdump/Mashable)

Se de første videoene fra GoPros kommende 360-kamera

360-graders moro.

GoPros neste kamera vil bli Fusion, som blir det første 360-graders-kameraet for forbrukere som kan ta 360-graders VR-video i 5,2K-oppløsning.

Første titt på Fusion
Nå har GoPro sluppet videoer på nettet av opptak gjort med en pre-produksjonsversjon av kameraet, i forbindelse med en sniktitt på kameraet under Mountain Games i Vail, Colorado, USA.

Vidoene med sfærer er tatt opp i H.264 i 4096 x 2048-oppløsning og «OverCapture»-filmene er tatt i 1920 x 1080-oppløsning.

GoPro sier imidlertid ingenting om redigeringsprogramvaren, og disse videoene er antakelig redigert i PC-programvare, skriver Mashable

Skal fokusere på mobil
Ifølge GoPro-sjefen Nick Woodman skal selskapet fokusere mye mer på mobil-programvare fremover:

– Vi oppdaget at arbeidsflyten i sfæreiske videoer tidligere stort sett var på skrivebordsmaskiner, men vi ønsker å dreie alt vi gjør til mobilen, sier Woodman til Mashable. – Det er en av hovedgrunnene til at vi ikke har lansert et kommersielt sfærisk produkt, siden GoPro er et selskap som lager historiefortellingsløsninger for forbukere som er bra nok til å brukes av proffer. Vi er ikke et selskap som lager løsninger for proffene som kan brukes av forbrukere.

– Den linjen har blitt litt hvisket ut i løpet av de siste årene, men vi er bestemte på å være veldig fokusert på forbrukere, sier han. – Derfor har vi bestemt oss for å gjøre Fusion tilgjengelig i en begrenset lansering til å begynne med senere i år, som en «prosumer»-opplevelse som etter hvert vil utvikle seg til å bli en forbuker-opplevelse.

Tatt opp med pre-produksjonsmodell
Videoene under kan ha noen skavanker hvis du ser ekstra nøye på dem, men dette kan forklares at de tatt opp på en preproduksjonenhet – og GoPro sier at de vil fjerne disse før kameraet går i produksjon.

Her kan du se videoene:

Sykkeltur

Kajakpadling

Go-kart-kjøring

Droneflyving

Hundekoknkurranse

Kilder
Mashable
Engadget

Stikkord: GoPro