Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Chrome 59 er tilgjengelig med blant annet Material Design i innstillingene. (Ill.: ITavisen)

Google slipper Chrome-storoppdatering – inneholder en kjekk nyhet for Mac-brukerne

Og store designendringer.

Google fortsetter å oppdatere Chrome i et forrykende tempo med store lanseringer hver eneste måned. Nå er Chrome 59 tilgjengelig.

Varsler i macOS
Oppdateringen er spesielt nyttig for Mac-brukerne som nå kan se Chrome-varsler direkte i det innebygde varslingssenteret i macOS. Samtlige varsler vil ha Chrome-logoen, ikke fra den enkelte nettsiden.

En slik funksjon kan også være på vei til Handlingssenteret i Windows 10. Google har tidligere sagt at de ikke har planer om dette, men nå har Chromium-avdelingen endret brukerforespørselen fra «WontFix» til «available».

Les også: Slik kan Windows 10 S-brukerne få Chrome.

Material Design
I Chrome 59 har Google også gitt innstillingene en overhaling med selskapets Material Design som gir brukergrensesnittet et enklere og renere utseende. En søkeboks er lett tilgjengelig slik at det skal gå fortere å finne relevante innstillinger. Hamburgermenyen øverst til venstre viser nå snarveier til personer, utseende og søkemotor.

En annen nyhet er at full støtte for animerte PNG-filer, APNG, i Chrome 59. Disse har likheter med GIF-er, men har også støtte for bilder i 24-bit og 8-bits gjennomsiktighet.

Oppdateringen rulles ut til macOS, Windows og Linux.

 

Kilde:
ZDNet

Stikkord: chrome, Google, nettleser