Lgs nye og svære skjerm kan brukes som fire separate 21,5-tommer skjermer.
Lgs nye og svære skjerm kan brukes som fire separate 21,5-tommer skjermer.

LGs nye 4K-skjerm viser 4 skjermer i én

LGs nye 42-tommers 4K-skjerm kommer med innganger nok til å kunne vise innhold fra fire forskjellige maskiner i den samme skjermen, og har to USB-C-kontakter som lar deg kontrollere to datamaskiner fra samme mus og tastatur.

4K i 42 tommer
LG 43UD79-B er ellers en 42,5-tommers skjerm med 3840 x 2160 punkters oppløsning, og kommer med et IPS-panel med 1000:1 i kontrastforhold.

Den har 178 graders innsynsvinkel og støtte for over 1,07 milliarder farger.

Med 60 Hz i bildefrekvens er den nok ikke så spennende for spillere, men den kommer likevel med AMD FreeSync innebygget.

Innganger nok til det meste
Der skjermen virkelig skinner er på kontaktfronten, der den har 2 stykk HMDI 2.0-innganger, to HMDI 1,4-innganger, én DisplayPort 1,2a med FreeSync og en USB-C-kontakt som også kan brukes som DisplayPort-inngang.

Fire av disse inngangene kan brukes samtidig, slik at skjermen kan brukes med fire forskjellige maskiner og vise dem på den samme skjermen. Det finnes også bilde-i-bilde-støtte, og mange forskjellige skjermsplittingsmoduser.

Du har valget mellom å dele skjermen i fire 21,5-tommers seksjoner med 1080p-oppløsning, eller du kan bruke to seksjoner delt vertikalt eller horistontalt. Det skal også være mulig å bruke tre forskjellige seksjoner med varierende størrelse.

Kommer med fjernkontroll
Som om ikke det skulle være nok, kommer den 42 tommer store skjermen med en fjernkontroll og Harman Kardon-høyttalere, slik at den også kan brukes som TV-skjerm når arbeidet er ferdig.

Det er uvisst om LGs 43UD79-B noensinne kommer til Norge, men den skal i hvert fall til Japan, der den lander på den 19. mai og vil koste 83 000 yen, eller litt over seks tusen kroner i Norge – pluss mva og avgifter.

Kilder
Engadget
Anandtech