Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Et nytt patent kan gjøre det enda enklere å logge seg på Surface-maskiner, eller andre maskiner som bruker en aktiv penn. (Ill.: Microsofts patentsøknad)

Snart kan du låse opp Surface-maskinen med en penn

Signer innloggingen, så er du inne.

Microsoft har fokusert mye i de siste årene på å bruke naturlige, hverdagslige og gjenkjennelige grensesnitt, ved å ta i bruk for eksempel stemme, berøring og penner i Windows.

Identifisering via datapenn
Nå har Microsoft søkt om et patent for et «system og metode for identifisering med en data-penn,» som vil dra inn et annet element fra hverdagen – å bekrefte identiteten din med en signatur.

Med andre ord vil du kunne bruke pennen til Surface-maskiner for å signere deg inn i operativsystemet, for å digitalt signere dokumenter og for å autorisere deg for andre ting.

Tofaktor-system
Patentet fokuserer på to elementer; å bruke en aktiv penn, som Surface-pennen, som en sikker gjenstand som så blir en del av at tofaktor-system, og så å legge til faktor nummer to via en tegning eller signatur.

Med Windows Hello finnes det også mange andre måter å autorisere seg på for datamaskinen, men hvis dette patentet blir satt ut i livet, kan du altså signere PCen som du signer dokumenter i hverdagen.

Kilde
MS Power User
Microsofts patentsøknad

Stikkord: Hello, surface, windows