Nå er det slutt for free og gratis i app-navnene.
Nå er det slutt for free og gratis i app-navnene.

Annonse


Nå blir disse app-navnene bannlyst fra App Store

Frem til nå har utviklere kunne publisere apper i (Mac) App Store med ordet «free» og tilsvarende i app-navnet og bildene.

Vekk med free og gratis
Nå har Apple gjort det klart at den praksisen ikke lenger er lov. Venture Beat skriver at utviklere som forsøker å legge ut apper med «free», eller tilsvarende, i app-navnet, ikonet eller bildene blir avvist.

Dette er responsen fra Apple til disse utviklerne:

«Appen din sitt navn, ikoner, skjermbilder som skal vises i App Store inkluderer referanser til appens pris som ikke regnes som en del av disse metadatatingene. Vennligst fjern alle referanser til appens pris fra appens navn, inkludert alle referanser til at appen er gratis eller nedsatt i pris. Hvis du ønsker å annonsere endringer i appens pris, vil det være passende å inkludere denne informasjonen i app-beskrivelsen.

Annonse
Endringer til app-prisen kan gjøres under Pricing and Availability-seksjonen i iTunes Connect.»

Kun nye, eller?
Google er faktisk en av utviklerne som har publisert en app med «free» i app-tittelen. «Google Drive – free online storage» er stadig tilgjengelig i App Store, så det er usikkert om de nye retningslinjene gjelder for alle apper eller kun nye.

Er det bra at Apple slår ned på dette?

 

Kilder:
The Verge,
Venture Beat

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse