Last ned Andorid O om du ønsker en tidlig smakebit på nye Android.
Last ned Andorid O om du ønsker en tidlig smakebit på nye Android.

Annonse


Dette er Android O, og det kan testes allerede nå – lover enda bedre batterilevetid

Google har plutselig annonsert Android O, den neste store Android-versjonen som allerede er i Preview-versjon, og som lanseres i høst.

Oppdatert, 21:01:

Android Oreo lanseres i endelig versjon i tredje kvartal. En allmenn beta starter i mai.

Det anbefales ikke å installere nåværende versjon på enheter som er i vanlig bruk.

Annonse
Mer batteri-fokus er alltid hyggelig
Det store i denne versjonen er enda mer fokus på batterilevetid blant annet ved å begrense bakgrunnstjenester fra å kjøre når de ikke må, og samtidig heve ytelsen.

Av andre ting kan nevnes høy-kvalitets Bluetooth-lyd (Sonys LDAC-kodek), et proft audio-API og Bluetooth-kontroller for samtaler når man bruker tredjeparts-apper.

Bedre varsler og bilde-i-bilde
Varsler skal grupperes smartere i den kommende versjonen, og bilde-i-bilde-støtte utvides, blant annet for å kunne starte en aktivitet på ekstern skjerm.

Smart ikon-støtte er på plass, også for OEM-partnere som Samsung som lager sine egne temaer. Ikonene støtter animasjoner i alle deler av OS-et.

Innstillingene i O.
Innstillingene i O. (Ill.: Google)

Bygger inn passordbehandler-støtte
Smart er det at støtte for passordbehandlere bakes inn i OS-et, og at det er skapt et auto-utfyllings-API for sensitiv informasjon.

For mobiler med støtte er panele med bredere fargespekter, er det gledelig å høre at O har støtte, dette kommer det nok mer av i årene som kommer etter at iPhone 7 var en av de første.

Fingersensor-gester er å finne i mobiler som Google Pixel, og støtten er bakt inn i O, som også har en finpusset innstillingsmeny.

Vi får høre mer om OS-et på Google I/O i mai.

Alle som vil kan installere den første test-versjonen, men du må ha en Pixel, Pixel XL, Nexus 5X, Nexus 6P, Nexus Player eller en Pixel C.

 

Kilde:
Google

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse