Illustrasjonsfoto. Nå er Satan-gisselvaren tilgjengelig som en tjeneste.
Illustrasjonsfoto. Nå er Satan-gisselvaren tilgjengelig som en tjeneste.

Annonse


Beryktet gisselvare selges som en tjeneste på det mørke nettet

Gisselvare er blitt et økende problem det seneste året, og nå kan det bli enda verre.

Tilbys som en abonnentsløsning
Sikkerhetsforskere har oppdaget at en utgave, kalt Satan, selges på det mørke nettet, Dark Web, som en tjeneste, eller ransomware-as-a-serivce (RaaS).

Kort fortalt betyr det at hvem som helst kan bruke gisselvaren og tilpasse den så lenge de betaler for det. Metoden kan likne på en vanlig abonnementsløsning. Ifølge rapportene mottar utviklerne 30 prosent av løsepengene som blir samlet inn via RaaS.

Sikkerhetsekspertene i PC Risk skriver at Satan-infiserte PC-er, som er rammet via skadelige lenker eller nettfisking, blir kryptert og en HTML-fil blir plassert på offerets skrivebord. Den inneholder informasjon om hva offeret må gjøre for å få tilbake tilgangen. Ofte innebærer det å installere Tor-nettleseren for å få tilgang til det mørke nettet og Satans «betalingsløsning».

Annonse


Nærmest umulig å knekke
Denne spesifikke gisselvaren er kjent for å være nærmest umulig å knekke og bruker kryptografi basert på RSA-2048 og AES-256.

Satan-utviklerne har plassert de private nøklene på en fjernserver slik at de er meget vanskelig å få tak i. Per dags dato er det ingen kjente, gratis verktøy for å låse opp denne gisselvaren.

Les mer om vår dekning av gisselvare.

 

Kilde:
ZDNet

Annonse